Om Josefin

Om året som gått

Hej, hej.

Har gjort ett litet försök att sammanfatta året. Får se om jag kommer på fler punkter senare.

Årets bästa:

Flytten från en källarlägenhet där jag nästan aldrig ville vara, till en underbar lägenhet på tredje våningen med knarrig parkett, gulliga små kyrkfönster, röd ytterdörr, balkong, diskmaskin och fantastiska hyresvärdar. Äntligen fick jag ett riktigt hem som jag nästan alltid längtar till.

Årets sämsta:

All hjärtesorg, alla hotfulla samtal och sms och att inse att vissa människor inte går att rädda hur mycket kärlek man än lägger på dem.

Årets dra-åt-helvete-vad-jag-är-bäst:

Jag överlevde operationen, uppvaket, läkningen, nästan en månad på flytande och silad föda, att gå runt och se ut som en hammarhaj och började jobba när det fortfarande var tre veckor kvar av sjukskrivningen.

Årets nykomling:

Anton, som först bara var en kompis kompis, därefter min skedkompis och sedan bara en av mina allra bästa kompisar. En jävligt märklig människa som samtidigt är världens härligaste och snällaste och som jag är så glad över att jag lärt känna.

Årets mest sönderspelade låt i min mp3-spelare:

Eva Eastwood – In trouble deep.

 


Årets asshole:

Svårt, det finns ju så många! Men jag tänker framförallt på idiotgubben på årets House of Metal som tog stryptag, skrek Livin’ on a prayer i mitt öra och sedan slog mig i ansiktet så att tårarna sprutade och jag fick sitta på jobbet med ett rött kuköga följande vecka.

Årets roligaste:

Nöjespatrullsturnén i härliga, somriga Västerbotten tillsammans med fotograf Evelina Burström. Tatueringskryssningen och stockholmstrippen med Lovisa. Sommarveckorna då Johanna besökte Umeå. Alla de gånger då hela tjejgänget var samlat. Sundsvallsresan med brudarna från Privatmarknad. Och mycket, mycket mer.

Årets hemvändare:

Blebban som äntligen, äntligen, äntligen kom hem från Stockholm.

Årets stoltaste brudjävel:

Var jag i januari när jag blev årets tyckare 2008 med motiveringen "För att med förtroendet bevarat kunnat slå skoningslöst hårt och samtidigt vara skör och utelämnande. Alltid gjort med stilistisk skärpa."

Årets upptäckt:

Att jag alltid får läppstift på tänderna numera. Vad fan är dealen med det?

Årets smartaste:

Valet att pallra mig till Sax för att klippa mig. Fick inte bara Sveriges snyggaste lugg och en snabbkurs i att göra fina frisyrer, utan även en ny vän i festliga och härliga frisörskan Sarah Wing.

En kommentar

  1. Ann-Sofie Granbäck

    ”För att med förtroendet bevarat kunnat slå skoningslöst hårt och samtidigt vara skör och utelämnande. Alltid gjort med stilistisk skärpa.”

    Jag håller helt med. Det är så fantastiskt kul att få läsa det du skriver. Har länge tänkt skriva här, men nu så.
    Tycker om din sågning av T – härligt att du vågar.
    Jag ser fram emot fler recensioner.
    Ha det bäst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.