Om Josefin

Om en nyårsafton

Hej, hej.

Fan vad jag fick skämmas häromdagen när jag fick julklappar av Anton efter att vi varit och stormarknadsbotaniserat på Coop. Jag köpte världens tramsigaste grejer till honom, och själv fick jag bland annat åtta nummer av Husmodern från 1949, 1952 och 1954 som han hittat på Tradera. Var nästan tårögd när jag slitit upp alla paket. Träffade karl’n för första gången någonsin på nyårsafton 2008/2009 och vi har ändå inte varit vänner så himla länge, och ändå har han på något underligt sätt förstått exakt vad jag tycker om.

Min nyårsafton var hur trevlig och rolig som helst. Var först bjuden på middag hos Ylva och hennes maräng i radhuset som de just flyttat till. Trodde att vi skulle käka tacos och tyckte att det lät enkelt och underbart, men klockan halv sju på onsdagskvällen fick jag reda på att det skulle vara något slags knytkalas och att alla skulle ta med sig något. Suckade, stånkade och stönade tills Ylva sa att jag fick vara snacksansvarig och helt enkelt bara kunde köpa sjuka mängder chips, nötter och ölkorv och sedan inte bekymra mig mer. Bra där. Alla andra hade dock tagit med sig väldigt goda och avancerade rätter till buffén, men de hade ju å andra sidan känt till det där ett tag. Efter att vi ätit spelade vi sällskapsspel och Camilla och hennes kille samt några av deras kompisar anslöt även, och sedan var det dags att gå ut i kylan. Hatar att man förväntas gå ut på tolvslaget, men gjorde det i alla fall och det blev faktiskt rätt festligt att stå där ute i snön. Mest för att en av Camillas gulliga kompisar lånade ut sina handskar till mig och för att någon köpt sådana där luftballongsliknande Thailandslyktor som liksom bara ska sväva i väg, och för att den första som skickades upp av gänget jag var med svävade rätt in i ett sketet träd och brann upp.

Vid halv ett började jag ringa efter en taxi för att få åka hem någon timme senare, och efter tjugo minuter i telefonkö fick jag reda på att det inte gick att beställa en taxi till senare och att det bara var att åka hem på en gång. Fem minuter senare stod bilen utanför dörren och jag sa tack och hej och åkte hem till Elias i stället. Där befann sig Höken, Gustaf och mitt ex Robert (och Elias, såklart) och det var så himla, himla fint att träffa mina bästa grabbar igen. Av någon anledning satt majoriteten i bar överkropp och jag fick till och med se en hårig mansröv. Allt var precis som back in the days, alltså. Klockan två knallade jag, Gustaf och Robert ner till Verket där vi dansade, röjde och surrade med folk. Efter någon timme gick vi i snöyran till Gustaf och Roberts hotell där jag vinkade av dem innan jag fortsatte hem och somnade i en sexig överförfriskad hög i sängen, sjukt nöjd och glad och med stora förväntningar på det kommande året.

Röjde med LisaLee på Verket. Vi hade jävulskt roligt åt den här bilden efter att hon tagit den, eftersom jag inte såg ut att ha någon näsa när man kikade på den i kameran. Det var liksom bara ett stort, lysande fält där den brukar sitta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.