Om Josefin

Köpt och fått

Det blir ingen filmvisning. Eftersom det var en Stiegler & Isaksson production det handlade om var jag tvungen att fråga mannen som bidragit med allt material till produktionen, och han sa nej. Så, tyvärr.

Men misströsta icke! I stället tänkte jag nämligen visa lite saker som jag inhandlade förra helgen när jag var på loppisrunda med Anna, samt några saker som jag fått av min ömma moder i kväll.

 

Tidningskorg. Perfekt för Husmodern från 1952, Bildjournalen från 1965, Piff från 1954 och Solo från 2010. Den är dock inget loppisfynd, utan kommer från Åhlens. Ooops.
(Jag vet förresten att man inte ser så mycket av själva tidningskorgen, men jag gillar verkligen min fåtölj och min lampa och ville att dessa skulle synas mest. Okej? Bra.)

 

Jag har en fetisch för gamla radioapparater. Finingen nedan kommer från Loppislogen och är den femte i samlingen. Ljuvlig, eller hur?

 

Ett fynd från en loppis i Brån, och det var ingen mindre än världens bästa och finaste Marie Albinsson (min redaktör när jag jobbade för VK Ung) som sålde den till mig. Tjugo kronor för att Kaptenen ska få stå stadigt. Inte dumt!

 

Sockerlåda att ställa de där sista vinylhögarna i. De som bara legat i en dammhög i ett hörn och väntat på att få någonstans att bo. Någon gång i framtiden kanske jag planterar prunkande pelargoner i den i stället, vem vet?

 

Morsan svängde förbi med en låda med saker i kväll. Bland annat den här servisen, Briljant från Rörstrand, som tillverkades mellan 1951 och 1953 och kommer från min mormors hem i Tuggensele utanför Lycksele.

 

"Aha, såna där koppar som det bara ryms en centiliter kaffe i", som en god vän uttryckte det.

 

Mycket praktiska små hållare att ställa 33cl-drickan i.

 

Och en liten korg att lägga salta pinnarna i. Om man nu gillar sånt. 
Det gör inte jag, så jag kanske väljer att hälla chirre och dirre där i stället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.