Om Josefin

Om att vara pinsamt nära

I dag var jag pinsamt nära att göra motsatsen till det jag skrev om i går. Först genom att vara en halv sekund ifrån att bara skita i dagens lektioner då jag både försovit mig och chaufförerna i min bilpool inte skulle till skolan (buss, vad är det?), vilket hade varit väldigt skönt eftersom vi under morgonen skulle gå in ensamma i radiostudion och sända live in till klassrummet och bara babbla på i två minuter om valfritt ämne. Obehagligt! Och jag hade så klart inte föreberett mig alls.

Väl i skolan fick jag sedan ytterligare en chans att banga när vår radiolärare Tobias sa att det var frivilligt, men trots att mina händer skakade när jag skulle tona ut musiken och dra upp micken, och trots att jag inte hade kommit på något att prata om, körde jag bara på. Och det gick jättedåligt! Men det kändes väldigt bra efteråt i alla fall, och det är ju det som är så himla fantastiskt.

I skrivande stund ligger jag som en pascha i soffan och tuggar tuggummi, ritar i Draw Something med kompisar som också ligger som paschor i sina soffor runtom i Umeå samt glor med ett öga på televisionsapparaten. Det känns välbehövligt och härligt för både gammkropp och själ med en lugn helg i hemmets stilla vrå, för till veckan väntar stora äventyr. Jag och klassen ska först åka till Stockholm och vara med på Kvällsöppet, besöka riksdagen, Sveriges Radio och Aftonbladet (bland annat), och sedan åker vi vidare till Malmö och Grävgalan.

Och ja, jag vet, jag går den bästa utbildningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.