Om Josefin

Banden jag aldrig glömmer

Hej, hej.

Jonte, som står för beaten i mitt band Bore, har skrivit en lista i sin dagbok på Apberget över band som han varit med i. Jag tänkte göra samma sak.

1996 bildade jag och Bibi bandet "Håll Käften". Vi vi valde att kalla den skramliga musiken vi skapat för badrumsrock. Jag på skokartonger, Bibi på Ukulele – båda som eminenta sångerskor. Med hits såsom "Grannen med tjocka barmar", "Köp en kompis" och "Santa Claus my hair is brown" ägde vi upp Bibis källare.

Något år senare skapade vi något Spice Girls-liknande band tillsammans med simmardrottningen Hedvig Lestander, som fick namnet "Naughty Girls". Jag tror bestämt att vi hade slagit upp ordet i en ordbok, och kanske inte insåg det olämpliga i att tre tioåringar med knoppande bröst kallade sig det. Vad äckligt det där med brösten som jag just skrev lät, förresten.

2002 blev jag basist i bandet Ungjävlar. När vi inte kastade bullar på raggare i Robertsfors spelade vi lite överallt i hela Sverige och även i den ryska karelen, blev ombedda att vara med i Kamratposten samt uppträdde i TV och medverkade i Västerbottens-Kuriren och i Västerbottensnytt några gånger. Vi splittrades 2003 men säljer fortfarande demos innehållandes hits som "Hata Raggare", "Överklassfitta" och "Min Hund".

2003 bildades ett band utan namn, med medlemmar från Ungjävlar. Estet-bandet kallade vi oss för det mesta och spelade Ed Harcourt och Ryan Adams-covers.

2005 bildades Bore, ett ypperligt skaband från Umeå med omnejd. Snart lägger vi ner, och det är tråkigt.

Nu ringer det i telefonen. Gotta go!

4 kommentarer

  1. AGE

    Fråga ett: Det är väldigt märkligt att titeln, namn, e-post och säkerhetsfrågan är ”obligatoriska uppgifter” men själva texten i kommentaren är inte obligatorisk! Man måste göra ALLT förutom att kommentera när man ska kommentera alltså. Märkligt.

    Fråga två: Håll käften heter också Berts band innan de blir Heman Hunters ju! Var det medvetet?

    Tacksam för svar
    /En som undrar

  2. Kenneth

    Lite sen kommentar kanske, men jag som 27-åriing minns av en slump just bandet Ungjävlar och framträdandet på P.S eller vad nu programmet hette. Skramlande oljud med ett jävla ös, så det får väl en femma av tio kanske =) Bra blogg förresten, du kan konsten att berätta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.