Om Josefin

Om en tjej som inte har så värst många vuxenpoäng

Hej, hej.

Tisdag morgon, klockan har passerat halv tio, och jag har redan hunnit böja sönder nyckeln till en tung glasdörr som vi drar igen och låser när vi på Privatmarknad går hem för dagen, samt skada ett tidningsbud när jag skulle släppa in honom på distributionen.  Fantastiskt. Tidningsbudet kunde jag ju be om ursäkt till direkt, så nu återstår det bara att be om ursäkt till mina arbetskamrater och till min chef Catharina för att jag är ett sådant klantarsel. Lovar att lägga tusen spänn i ett kuvert innan jag går på semester.
Det var trevligt i Sikeå igår. Jag, tvillingarna och tvillingarnas päron Folke och Inga-Lill käkade en gigantisk lax som en gång i tiden levde och frodades i närheten av Holmön, tryckte i oss färskpotatis och sallad som vi dränkte i sås och catchade upp. Efter middag och efterrätt åkte jag och tvillingarna till Elins hus (ja, ni läste rätt, ett hus) ute i skogen och pratade om fula killar som framförallt Hanna hånglat med, alla hyss vi hittade på i Robertsfors när vi hängde varje helg och jämförde våra liv.
Det är så galet det där. Jag är ett år äldre än dem, men de har redan miljoner fler vuxenpoäng än vad jag har. Hanna har en tvåårig son och bor i en bostadsrätt i Gävle med sin sambo. Elin bor i ett hus med stor trädgård ute i skogen tillsammans med sin sambo och har hund, båt och bil. På fritiden tar Hanna hand om sitt barn och sköter sitt hem, medan Elin och hennes sambo för tillfället bygger en inglasad altan och påtar i sitt grönsaksland. Själv är jag singel och bor i en hyresrätt. I morse drack jag Coca Cola och käkade kanelbullar (som jag fick av Elin) till frukost, och på fritiden tycker jag om att leka med mina kompisar, köpa skor och titta på Trailer Park Boys.
Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Paps

    Jag tycker du har alldeles lagom många vuxenpoäng! Jag är t.ex alldeles för ung för att bli morfar!

  2. Josefin Isaksson

    Svar till Paps (2009-07-14 10:38)
    Don’t you worry. Det blir inga barn på mycket länge. Däremot skulle vi ju kunna hetsa Johan och Linda att idka samlag med varandra. Jag är väldigt peppad på att bli faster nämligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.