Linnéa Olsén, Obbola

Framsida & gammal vänskap

Jag funderar just på om jag skall ta och göra min bloggframsida lika fin som alla andras? Frågan är ju då… vad skall jag ha som visningsbild? Jag kunde ju ha en snygg bild på mina underbara barn? Eller en läcker bild på några snygga böcker? Ja, jag måste fundera ett tag till. Vad kännetecknar mig liksom.

I morgon blir det en rolig dag. En gammal klasskompis som flytt landet är och hälsar på stan. Så jag skall träffa henne för första gången sen…ja, jag kommer faktiskt inte ihåg när det var sist. Det är roligt det där med gamla vänner en del spelar det ingen roll att man inte träffats på evigheter, man delar och uppdaterar sig på en gång ändå. En del får man känna sig fram med. Just klasskamrater är lite speciellt tycker jag. Jag blir extra glad när jag träffar dem igen.

Jag är uppväxt på Ersboda ( nu kanske det hörs en del protester men så är det i alla fall). I min klass så blandades det medelklass med barn som kom från mindre lyckade familjeförhållanden. Inte för att det var något som man tänkte på just då, liten som man var, men så var det i alla fall. Detta resulterade i alla fall i att vår klass var ganska så bråkig, stökig och allmänt strulig. Gemenskapen blev, trots allt detta ganska så stark. jag tror att vi alla såg oss som syskon mot slutet, på gott och ont.

En del har jag kvar kontakten med, en del har jag tappat någonstans på vägen. Trots att en del försvunnit så vet man ändå vad som hänt med dem, hur många barn de har. Om de är gifta eller inte.

Så återigen, i morgon blir det en rolig dag.

Kram, vänner, släktingar, kollegor, kända & o(ö)kända

En kommentar

  1. Ann_christin

    Helt underbart med gamla vänner, du sitter en stund och och plötsligt så är man absorberade igen. Intressant med er /din slutsats om klassens konstillation! jag tyckte väl att det gick för mycket av lektionstid till sociala problem än ren undervisning. Ändå positivt att så många från klassen lyckats i livet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.