Linnéa Olsén, Obbola

Arbetslösheten och Balticgruppen.

Men åååhhh!!! Inte är det så jäkla konstigt då att jag inte blir kallad på en enda sketen intervju?

Fasiken, jag konkurrerar ju med 4000 personer, för jag antar att av alla dessa 4000 så är det säkert 1000 personer som söker jobb som de inte ens är kvalificerade för, för det har de hört någonstans att de skall de göra ändå!

Sen är det ju superbra att Balticgruppen har donerat pengar för alla jäkla ungdomsjobb, men vi vuxna då? Jag hittade minst 20 jobb som jag är mer än kvalificerad för, ett som jag dessutom har utbildning för, men jag får inte ens söka det. Jag är för gammal.

När jag var ungdom så var Sverige även då i en ekonomisk kris, men jag fick minsann ta det jobb jag fick. Ja, jag vet. Jag låter som en bitter gammal kärring, men jag tycker att "curlandet" går så högt upp politiskt så det inte är klokt!

Är det smart att låta vuxna människor, med bil, barn och hus vara arbetslösa? Vart vinner man på att ge ungdomarna ett jobb, egentligen? I och för sig, när att vi vuxna inte har råd att betala lånen längre, eller elräkningen, eller alla försäkringar. Då kan ju ungdomarna köpa våra hus för en spottstyver. Ja, varför inte?!

Ja, jag vet…jag skall sluta låta så himla bitter.

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.