Linnéa Olsén, Obbola

Spenatsoppa och trettonåringar.

Idag firar vi att vi har två tonåringar i hemmet.  Noah, vår lilla sötnos fyller år idag och jag vet inte hur det är i andras familjer, men i vår familj får man välja middagsrätt själv. De andra barnen brukar välja Pizza, hamburgare eller pannkaka. Inte så konstigt egentligen. Det är rätter som gjorda för att locka barn. Onyttiga, salta, sockriga.

Inte vår Noah inte.

Han valde Spenatsoppa. Det har varit hans favoriträtt sedan han var liten och gick på Förskolan Mården "Öst på stan". Kockerskan där, Sambeto, lagade världens godaste spenatsoppa och Noah tiggde snabbt som attans till sig receptet.

Sedan dess lagar vi det då och då. Alla barnen äter med god aptit och en stor kastrull tar fort slut. Receptet har vi slutat följa sedan länge och numer lagar jag det helt utan, bara på känn liksom. Det spelar ingen roll, det är fantastiskt gott och nyttigt framför allt. Det är inte heller en rikemansrätt och det, kära vänner. Just nu passar det mig som handen i handsken.

Jag har dessutom haft förmånen att få en gigantsik hjälp av X och snällaJimmy idag. De har borrat, skruvat och X har burit ned saker till förrådet i massor.

Jag har plockat, städat, sorterat och *VOILA* Lägenheten ser ut som ett hem. Äntligen.

Det enda jag saknar nu är min fina bokhylla. Inte förrns dess är det ett riktigt hem.

Nu, ha en finfin kväll. Det skall jag ha.

 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.