Hästar

Har spenderat en timme i stallet här i Stöcke. Lisa går ridskola och idag skulle hon få rida själv. Spännande! Det är så kul med ridskola så det lyser om hela ungen. Jag tycker hon är tuff eftersom jag själv är lite smårädd för hästar.

Blir förvånad när fröken kommer fram och berättar att hon tycker Lisa är ett riktigt naturbarn på hästryggen. Snacka om stolt mamma jag blir. Fröken undrar lite vem hon kan ha fått det ifrån och jag jag skrattar bara och säger, -Ingen aning, har aldrig ridit själv. Och mig veterligen har inte Jonas det heller.

Men när jag kommer hem drar jag mig till minnes att det kanske är mina gener hon fått ändå. Minns ju när vi var små och fick rida på morfars gamla arbetshäst, Prinsen. Barbacka i hagen, fick vi lunka runt på honom och tålmodigt vänta medans han ev stannade och för att smaska i sig någon god grästuva.

Sen minns jag för ca 15 år sedan när vi med jobbet var till Djäkneböle och red på islandshästar.

Så det kan nog vara mig det kommer ifrån, men det kan komma från Jonas också, han har aldrig ridit så därför vet vi ju inte förrän vi fått se honom i en sadel.

 

 

2 kommentarer

  1. Mamma och mormor

    Kul för Lisa att hon gillar att rida snart så sitter hon nog på hästryggen med svart kavaj och vita byxor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.