Handla eller handlingsförlamning?

Säger som Sven Ingvars, -Håhå ja ja, håhå ja ja oj vad det blåser i träna i da…

Men vad är detta? Jag har helt tappat sugen. Och eftersom jag ändå inte verkade få något gjort bestämde jag mig i morse för att läsa ut min senaste Åsa Larsson bok. Perfekt väder att kura ihop sig med en bra bok. Det konstiga som inträffade då var att när jag läst ut boken och klockan var 11 kände jag mig ännu mer deppig. Vilken slömaja jag är!

Började med det vanliga plocket, ni vet, tömma diskmaskin, fylla den igen, hänga tvätt, bädda sängar, värma på lite rester till lunch.

Gick där och tänkte att jag måste ta mig ut en sväng men det är ju inte särskilt lockande i 2000% luftfuktighet. Då kom jag på att jag kanske ska bege mig till stan och handla. En nog så upplyftande uppgift en sån här dag. Sagt och gjort, på med lite maskara för att inte se allt för blek ut i gångarna på Ica.

Min hjärna började för första gången denna dag att se framåt, en ljusning i mörkret. Planerade för kommande middagar. Ikväll blir det gott med en härlig kycklingsallad och ett gott bröd till. Köttsoppa, fiskgratäng får fortsätta förgylla veckan. Tänkte att, jag gör ingen lista utan åker dit och plockar det jag anser vi kommer att behöva.

Sagt och gjort tog min handväska och pep iväg mot stan. När jag står på parkeringen och ska börja söka en 5-krona för att stoppa i vagnen upptäcker jag att börsen inte ligger i väskan! Men vad, det är inte sant, tänker jag. Blir full i skratt, vilken dag. Rotar runt i bilen och hittar 67 kr. 3 liter mjölk, bröd och ett paket leverpastej. Handlingen var fort överstökad.

Nu ska jag börja med att tända lite ljus, slå på spotify, leta rätt på plånboken, gå igenom kyl och frys, tror jag har ingredienser så jag kan få ihop till en köttsoppa. Ikväll får det bli köttfärssås.

Sparar promenaden till i kväll, måste ändå hjälpa Lisa att dela ut jultidningarna. Lisa och Emilia har kommit hem så nu är det lite liv i luckan igen. Jag ser en ljusning…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.