Börje, vart f-n var du?

Har sen en tid tillbaka planerat att ta en liten tripp till Lycksele sista helgen på Jonas semester. Bara han och jag på motorcykel. Vad händer? Jo vi vaknar på morgonen och upptäcker att det regnar….. vertikalt! Typiskt!

Alla vädersighter på nätet besöktes och det såg ut som om det kanske skulle avta mitt på dagen. Och det gjorde det faktiskt. Vi gav oss iväg och jag guidade med van hand Jonas genom småbyarna på väg upp mot Lycksele. (Har kört lite sjukresor i trakterna så…)

Det är lustigt, runt Hörnefors heter allting nått på Hö… Hössjö, Hörnsjö, Hörnäset….mm eller Mullsjö eller Mjösjö. Man blandar ju ihop allting och när skylten avslöjade att vi hamnat i Västerås började jag fundera om vi kanske ändå svängt fel i någon korsning.

När man närmar sig Bjurholm verkar man kunna välja by efter sin favoritsysselsättning. Vad sägs t ex om Petnäset eller Älskanäs?

Vårt första och enda stopp på vägen upp hade vi planerat in vid Tallbergsbroarna. När vi satt där i godan ro med kaffe och en stor påse från Karamell Kungen, skingrade sig molnen och solen behagade kika fram. Vackert! Synd bara att ingen vill ta reda på all björkved som står där och skymmer utsikten.

I Lycksele hade vi bokat ett rum i minihotellet på Ansiacampingen. Jättefint och alldeles nyrenoverat. Det visade sig att det var motorvecka i Lycksele och på hela campingen kryllade det av raggare. Klart att vi undrade hur livat det skulle bli under natten men i övrigt håller dom väl sig till varandra konstaterade vi snusförnuftigt.

Men nu hände det sig som så att antingen har inte raggare kommit på hur man använder mobiltelefoner eller så kände just den här specifika raggaren att han ville ta sig en liten prommis för att leta reda på sin poolare Börje. Och det är ju inget speciellt märkvärdigt över det förstås om det inte råkar vara så att man står helt utan en tråd på kroppen efter en dusch när raggaren knackar på och kliver in!

Med ett hopp och ett skutt försökte jag gömma mig bakom dörren och bedyrade att någon Börje eller vad tusan han nu hette hade jag då minsann inte sett skymten av. Raggaren som förmodligen tyckte det var knepigt att jag stod bakom dörren och pep tog ett kliv in i rummet och kikade nyfiket på mig. Vad skulle jag ta mig till??? Värsta mardrömmen! Jonas befann sig inte långt bort, bara i rummet brevid, men märkte dock ingenting eftersom han tog sig en rejäl dusch. Men det visade sig att det var en snäll raggare. När han med egna ögon konstaterat att det fanns en orsak till mitt något underliga beteende bad han om ursäkt och backade ut.

Kan tro att dom fick ganska så roligt grabbarna… Tog på mig ett par mörka solglasögon när vi senare begav oss ut i kvällsvimmlet.

Vad har jag nu lärt mig av detta? Alltid låsa dörren om jag inte har några kläder på mig kanske. Men för att vara på den säkra sidan gick jag ut med en förfrågan på facebook där jag efterlyste "typ-vad-du-ska-göra-om-du-stöter-på-en-björn-tips" (fast mer, vad-ska-du-göra-om-en-raggare-kliver-in-när-du-inte-har-några-kläder-på-dig-tips)

 Tänkte passa på att dela med mig av dem ifall någon skulle hamna i samma situation.

1. Försök distrahera honom med en Cadillac -59:a

2. Kasta ut en öl genom fönstret, han hoppar garanterat efter.

3. Låt som en V8 motor, då spelar det ingen roll vad du har på dig.

4. Gör dig stor och flaxa med armarna och gå emot honom samtidigt som du gör brölande ljud med munnen. Raggaren blir lätt skrämd och söker skydd i närmaste buskage 😉

Ha en fortsatt bra sommar och se upp för björnarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.