Monica Wahlström, Vännäs

Svensk mat?

 Vi åt en gourmetmiddag i Borgafjäll, med Gert Glötzke som kock. Temat var gris. 

Vi fick griskind. Den smakade – griskind. Som inte smakar så mycket! Har ätit fantastiska griskindsrätter, men detta var tyvärr ingen höjdare. 

Sedan en assiette med en minimal bit paté och lingonsylt, en minimal bit sylta m rödbeta och pepparrotsmos samt en liten liten korv som de själva gjort. Syltan smakade sylta, patén paté och korven var god. 

Sedan kom huvudrätten. Kokt sidfläsk. Det hade tydligen kokt i 12 timmar i en buljong på exakt och ganska låg temperatur i en ugn som kostar 150 000 kr. 

Det smakade – lite sidfläsk. 

Summa summarum – detta var hysteriskt typisk svensk mat. Och jag antar att den tillagats på det absolut mest perfekta sättet. Godare än så antar jag att svensk variant av griskind, sylta, paté och sidfläsk inte kan bli. Men gott – nja. Inte något som jag kommer att beställa eller trakta efter. 

Dock – jag är glad att jag fått smaka svensk, vanlig, traditionell mat i gourmettappning. Så nu vet jag hur den är!

Sidfläsk.

Jag fortsätter vurma för medelhavsköket!

 

7 kommentarer

 1. Vännäsbo

  Om man har lyckats tjata till sig en plats bland politikerbloggarna, ska man då inte skriva om politik? Det känns märkligt att det är många på bloggen som har betydligt tyngre uppdrag än dig, men du får en plats.. Liberalt och snedvridet, precis som VK!

 2. Monica Wahlström

  Svar till Vännäsbo (2011-04-12 07:28)
  Hej Vännäsbo! Kul med en kommentar!
  Jag har definitvt inte ”tjatat till mig” någon plats bland politkerbloggarna. Jag har skickat ett mail och angett att jag har politiska förtroendeuppdrag. Ett antal veckor efter detta hamnade jag bland politikerbloggarna.

  Din vän med tunga uppdrag som inte är i kategorin ”politikerbloggar” kan du därmed tipsa att skriva till vk.se. Det finns till och med en egen liten ”knapp” i administratörsfältet, där man kan fylla i och skicka iväg, man behöver inte ens skicka ett separat mail!

  Min uppfattning är att det är bra att blanda politik och ”annat”. Därför gör jag så! Jag skriver det jag har lust till, och du valde att läsa och till och med kommentera detta inlägg. Då har jag lyckats!

  (jag har skrivit fler inlägg idag, ett annat om skolan, men det publiceras senare, imorgon tror jag jag ställde in det. Så håll ut! Det kommer mera 🙂

 3. Karl-Gustav Sjöström

  Glöm inte Monica alla dem som aldrig ens skulle ha råd att äta den mat som du nu så totalt dömer ut. Att det finns sådana är du ju mycket väl medveten om. F.ö. litar jag helt på ditt omdöme om maten.

 4. Monica Wahlström

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-04-12 07:48)
  Nåväl, sylta och sidfläsk tror jag faktiskt tillhör mat som är de allra flesta kan handla in. Och faktiskt, de gånger jag ätit sådan tillagad på ”vanligt” sätt, utan 150 000-kronors ugnar och annat, så har det smakat ungefär likadant!

 5. Karl-Gustav Sjöström

  Men Monica, nog förstod du väl vad jag menade?

  Det är detta som inte alla har råd med:

  ”Vi åt en gourmetmiddag i Borgafjäll, med Gert Glötzke som kock”

  Köpa och äta det hemma har självklart alla råd med.

 6. Malin

  Vad tråkigt, det brukar serveras så fantastiskt goda menyer på hotellet i Borgafjäll. Men av din beskrivning förstår jag besvikelsen. Man förväntar sej något extra när det är Klötzke som står bakom grytorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.