Mina ugglor

Ibland längtar jag efter lappugglefamiljen från sommarens häckning till den grad att jag går upp i skogen och letar nedslagsplatser i hyggeskanternas djupa snö. Tyvärr har jag ännu inte sett några som helst tecken på att de fortfarande är kvar i trakten. Jag får trösta mig med att titta på bilder och hoppas på att någon av dem återvänder till våren, om så bara för att hälsa på…

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Roger Jacobsson

    Den s.k. ”Uggleupplagan”, den fortfarande oumbörliga utgåvan av Nordisk Familjebok (1904-1926), är det närmaste jag kommit ugglor under det gångna året. Å andra sidan har jag hela 38 ugglor framför mig hela tiden, varje del av de röda halvfranska banden pryds nämligen av en vacker uggla i guldtryck.
    Uggla som uggla kanske? Nja, inte riktigt, men båda varianterna kan man nog längta efter då och då! Jag skulle i alla fall klara mig så mycket sämre utan ”mina” 38 ugglor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.