Att hejda tiden

Jag känner alltmer att själva tiden rinner ifrån mig i allt snabbare takt. Som idag, första dagen på 2011 när jag står och tittar upp mot skogen från vardagsrumsfönstret. Klockan är redan halv tolv och jag står här och dräller med min tid och inget blir gjort. Problemet är bara att om jag företar mig något så rinner tiden iväg ännu snabbare och dagen kommer att försvinna i samma takt som dagsljuset.
Jag överväger därför allvarligt att helt enkelt klämma fast hörlurarna mot den överhettade skallen och för första gången i mitt liv bara låta en god bok eller enbart musik hejda min framrusande tid denna nyårsdag.
Gomorron!

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Roger Jacobsson

    Bäste Pär, kanske är det dags att omprioritera på nytt, och att verkligen ta kommandot över tiden. Du nämnde i höstas att den lediga fredagen du unnade dig skulle ge dig nya möjligheter – det hela lät klokt. Sedan skrev du att du börjat använda denna ”ynnest”, denna lediga fredag, till att utföra en massa ”måsten” etc. – det lät inte lika spännande. Var tog dina tankar om ”jag själv” dvs ”kropp och själ” vägen?
    Varför inte (som du avsåg) vika hela fredagen helt åt ”dig själv” istället, dvs låta fredagen bli bara ”din” dag, då du kan förlusta dig i tänkandet, skrivandet och ordbyggandet?

  2. Pär Andersson

    Svar till Roger Jacobsson (2011-01-01 18:04)
    Fredagarna är i allra högsta grad ”mina” dagar. De är i verklig mening kravlösa och jag förlustar mig onekligen i tänkande. Än så länge har dock tänkandet inte resulterat i ”skrivande och ordbyggande”, så jag bidar den snabbt krympande tid som återstår. Därav frustrationen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.