En överståndare till

När jag såg Gammcarola hos Skavlan igår klickade bilden av det gamla grå sossesamhället upp. Och den känsla som liknar den jag får när Österberg, Pagrodsky, Östros och det gamla sossegardet dyker upp i rutan är inte speciellt fräsch. Däremot inger – konstigt nog – inte storadvokaten Bodström samma obehagliga föredettingkänslor. Förhoppningsvis är jag inte ensam om att ha svängt om i hur representanterna för förlorarna i de två senaste valen uppfattas.
Hur någon på allvar kan tro att partiet ska kunna reparera sitt förlorade förtroende med en partiledning som består av den medelålders gubbröra som figurerar i spekulationerna förstår jag inte. Nu måste de ta ett ordenligt grabbatag och istället för att kopiera den moderata politiken istället kopiera den metod (M) använde för att förnya sitt partis image.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. hårt arbetande

    Du har så rätt, men tror du inte att de kommer att göra allt för att klamra sig fast vid makten (Likadant för Maud O). För du skall se att fastän sossarna inte skall sticka ut enskilt, så är makten viktig. Även valet 2014 ser inte ljust ut för socialistsidan. Det är inte direkt August palm-tider nu. Svenskarna har det för bra nu. Det är bara barnsligt att tjivas om makten.

  2. Pär Andersson

    Svar till hårt arbetande (2011-02-13 12:53)
    Du är blåögd om du tror att ”socialistsidan” slutgiltigt har slagits ut. Det är nämligen inte barnsligt att kivas om makten. Det är minst lika nödvändigt nu som det var på August Palms tid. Är du osäker kan du fråga vilken utförsäkrad cancersjuk människa du vill.

  3. Hårt arbetande

    Jag tror bara att det är kört även 2014 p g a allt tjafsande och de lägger ju i princip samma förslag som alliansen, fast 1 år efter. Strider inom partiet, istället för att ta fram en kompetent person är inte bra om man vill få pluspoäng. Sen har jag aldrig hört talas om en cancersjuk som blivit utförsäkrad. På väg att bli utförsäkrad är inte samma sak. Beslutet om fortsatt sjukskrivning tas väl i samband med utförsäkringen. Är man sjuk så skall man ju fortsätta vara sjuk.
    Regimkifte blir det om någonting går överstyr. Då spelar det ingen roll hur mycket makt de sittande haft. Se bara i baltikum. Efter år av komunism, finns det inget ställe där man hatar kommuismen så mycket. Där har de numera platt skatt, vilket vi borde införa här med, så vi får ett rättvisare sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.