Gammkroken

Det började jävlas redan i vedkapningens första timme. Jag hittade inte min gamla fina lyftkrok och hade bara de nya felvinklade plasthandtagskrokarna att tillgå. Tänk att en så enkel pryl som en lyftkrok kan vara ett av de mest oumbärliga verktyg som finns. Nylyftkrokarna går nämligen inte att lyfta björkstockar med, de rispar bara lite i nävret och man får inget grepp. Som tur var hittade jag till slut min lilla älskling, den hade ramlat ned mellan skålsitsen och durken i nygammtraktorn.

Jag har inte hämtat mig riktigt än från debaklet med kroken, men nu har jag ju fått skriva av mig den värsta chocken så efter kaffet kan jag köra igång på allvar med veden.


Gomiddag!

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.