1 cordbrott/månad

Nu har jag fått två prima däck förstörda av den urusla vägen mellan Brattsbacka och Hörnsjö. Corden har brutits sönder på däcken två gånger på kort tid och medfört dyra däckbyten. Och kom inte dragandes med fartargumentet! Jag kör förhållandevis lagligt, men vid möten med framförallt lastbilar och bussar är det lätt att hjulen slår ned i de otaliga hål som företrädesvis finns i vägkanten. I regnet vidgas dessa snabbt och ett praktexemplar i Tallberg är så stort nu att hjulbasen knappt räcker till för att få hjulen på varsinsida. En sevärdhet i klass med Tallbergsbroarna, tro mig! Man måste helt enkelt köra runt gropen. Så i morse var det dags igen, en pyspunka i ett lövtunt område på höger framdäck och en utgift på dryga tusenlappen – igen!
Eftersom jag var på väg från tandläkaren när punkan gjorde sig påmind drog jag en parallell till tandvårdsförsäkringen. Denna försäkring har räddat mig från en gigantisk utgift när hålen i gammtänderna ska åtgärdas. Kanske det är dags för en våghålsförsäkring?
 

Etiketter:

En kommentar

  1. Pensionären

    Kan du inte försöka skicka fakturan till Trafikverket eller vad det heter? Som bilaga kan du väl skicka foton på turistsensationerna med håligheter med höjdskillnaderna?
    Lodat och klart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.