Sluta höja Elvis Presley till skyarna

Var en god feminist och ge sluta höja den supande knarkaren Elvis Presley som sket ihjäl sig på sitt guldbehängda dasss 1977 och samtidigt dissa Whitney Houston! Så reagerar jag på en del (läs Lennart Holmlund) kommentarer kring Whitney Houstons tragiska bortgång. Är det värre när en kvinnlig artist drogar ihjäl sig än när en man gör det? Icke! Jag tycker man ska vara väldigt försiktig när man ger eftermälen till bemärkta personer. Ofta är det undantagsmänniskor som står för stordåden, och ska man börja gradera dem efter hur de "skött sig" blir listan låång. Jag skulle till exempel tro att många av de mest framgångsrika forskarna i världshstorien har haft det lite si och så med sitt privatliv. Jag tycker således att det är otroligt lågt att kasta skit på en artist enbart för att det råkar vara en kvinna.
P.S. Detta hade blivit en kommentar till Holmlunds häromdagen om han inte varit för feg för att släppa fram kommentarer i sitt forum.
Gomorron!

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Minna Grenholm

    Å tack så mycke för att du delar din tanke… Min Kommentar till herr Lennart kom verkligen heller inte fram.

    Min undran är hur en så högt uppsatt person kan ha så lite empati för ALLA medmänniskor … Är det någon dom bestämmer vad som är rätt eller fel då det gäller fria val. Värst av allt är nog att kalla vilken mamma som helst för DÅLiG!

    Mycke ligger bakom både det lilla och det stora! Så om alla lägger ett lite mer föststående fokus här i världen så hade den säkerligen vart en gnutta vackrare både hör nedfrysta sköldpaddor o alla äppelskruttar som ligger på marken.

    Hoppas du får en fiin dag! Jag tycker oavsätt min tro om evigt ”LiV” så ska man inte kränka den sorbara Vackerhet som ligger i transformeringen mellan liv & död. Alla är alltid någon att älska o många nära o mindre nära måste få ha sin rätt till egen reflektion i frågor som sällan har svar. (Men svar har väl sällan vissa män heller)

    Tjingeling

  2. Pär Andersson

    Svar till Minna Grenholm (2012-02-20 08:22)
    Jag håller naturligtvis med dig i det mesta. Men kommentaren till skitsnacket om Whitney Houston gäller inte enbart Holmlund. Jag har sett många nätröster som gått i samma riktning. Bedrövlig läsning!

  3. Jerry Sellin

    Tack Per. Jag själv har försökt kommentera Holmlunds blogg, och dessutom i tyck till under Umeå området och så givet vis bland artiklarna i både VK och Aftonbladet. Aftonbladet hade ingen kommentars funktion, säkert medvetet då de antog att den skulle bli ner lusad med kritiska kommentarer, men som sagt cencurens makt är stor, åtminstånde bland media i västerbotten. Jag som skriver till dig är själv aktiv socialdemokrat, dock i inlandet. Oavsett min parti tillhörighet kan jag inte stillatigande sitta och se när Holmlund med sina storpåve fasoner gör allt för att inte bli bortglömd som den lilla människa han är. Jag gillar skarpt ditt blogginlägg, kunde inte komma på något bättre själv utan att ta till ett uråldrigt ordförråd. Mvh Jerry Sellin Inlandssosse.

  4. Pär Andersson

    Svar till Jerry Sellin (2012-02-20 09:02)
    Tack för kommentaren Jerry. Jag har iofs inget emot att Holmlund inte besvarar kommentarerna, det är hans eget beslut och det visar kanske på något. Min reaktion gällde i första hand hur Whitney Houstons död kommenteras av diverse mansgrisar.

  5. Minna Grenholm

    Jag kan förstå det! Själv är jag lite av en inte hänga medare då jag distancierat mej från media till viss del o bittra människors synpunkter… Men tyvärr kommer jag åt dom ibland. Och av ett knapptryck så oförståligt kan jag inte begripa vissas uttryck. Hur mycke tid lägger dessa människor på sej själv istället för andra! Tänk alla människor som hamnat i tex. Drog beroende som detta fall mycket handlar om va dom individerna får kämpa, kanske förlora hem, hopp & familj. Och tänk de människor som hjälper dom att ta nya krafter genom olika rehabiliterings former. Är någon av dessa 2 människor i mötet av samarbetet mer värld? Jag tror att många människor dom haft det jobbigt kan lära ut till andra genom att vara sitt bästa jag. Vardagshjältar som bär sitt liv o delar där de finner sin insperation borde fler ta som en tankeställare.

    När gör någon någonting gott för andra utan att tänka på tid eller pengar? Livet är stort om man kan se vackra ting!

  6. Jerry Sellin

    Hej igen Per. Absolut är det bloggägaren själv som väljer vad som ska visas eller inte, det säger jag inget om. Men jag tycker det är lite märkligt att VK och VF är så Holmlund vänliga genom att inte publicera kommentarer i mångt och mycket. För även om Holmlund har gjort mycket gott i Umeå regionen, ursäktar det inte hans tafatta försök att hamna i historieböckerna. Det är många inlägg jag har skrivit som inte är mer stötande än så här, och ändå väljer VK och VF att inte publicera dom, nu vet jag att Holmlund inte styr media, men man kan inte annat än undra om han har någon sorts inflytande i vissa fall. Tack för ditt svar. Mvh Jerry.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.