Brutalliberalerna i centerpartiet

har fått en ny kramare! Gustav Fridolin och hans miljöparti gjorde nyligen närmanden som fick nackhåren att resa sig på en gammal demokrat. Miljöpartiet tycker sig nu vara tillräckligt torra bakom öronen för att visa sitt rätta ansikte. Nog har jag haft mina dubier om de verklighetsfrämmande språkrör som suttit vid partirodret sedan starten i början av 1980-talet. Att jag haft rätt visade sig när partiet som är framsprunget ur ambitionen att bekämpa kärnkraftsanvändningen nu lierar sig med kärnkraftskramarna i centerpartiet. Dessutom är det ju inte enbart kärnkraften som omhuldas av centern utan även omsorgen om själva ägandet. Under partiets tjockt sminkade yta skymtar nämligen tatueringen "Ur ägande följer makt". Eskil Erlandssons fräcka och som vanligt obetänksamt maktfullkomliga utrop "Jag tänker inte inskränka någons ägande" sammanfattar på ett utmärkt sätt grundtanken i centerpartiets bakomliggande strategi.
Full speed bakåt mot tiden för första världskriget alltså. Före demokratiseringen av Sverige var det nämligen ägarnas makt som var allenarådande i landet.
Gonatt!

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Isak

  Rekordet är väl ändå när Lööw måste åka till Kina och fråga
  om andra hade hört rätt när Kina berättat att dom hade
  långtgående planer på att invetstera 9 miljarder i Sverige
  vid förra besöket. Vi får väl hoppas att väljarna gör rent
  hus med Centern 2014 och sänder dom till slutförvaring i
  urberget under Forsmark.

 2. Pär Andersson

  Svar till Isak (2012-05-28 23:06)
  Nej, rekorden har slagits på SM. Kärnkraftskovändningen och lönesänkningshetsen mot arbetare är två av de mest svårslagna rekorden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.