Konstbråket i Grönköping

I staden Grönköping invigdes den 17 november konstverket Lever! av kulturnämndens ordförande T. Vändström. Verket som kreerats av den konstnärliga duon Fapuss har dock skapat en hel del huvudbry för stadens dominerande mediakonglomerat Furiren. Den självsvåldige politikern H. Blindberg råkade nämligen kasta en blick på verket strax före invigningen varvid hans dimmiga ögon tyvärr råkade falla på ett i hans tycke illa valt citat av den i Sverige världsberömda författaren Fru Missensara. Den aningen begåvningssvage politikern förstod inte bättre än att han ur sin ränsel snabbt plockade fram en bred tejp med vilken han helt sonika täckte över det – i den konstnärliga duons ögon – odödliga citatet. Det skulle han inte ha gjort, ty någon hade sett tilltaget och skvallrade omgående till Furiren. Politikern tillhör nämligen den skara förtroendevalda som utgör huvudmåltavlan för staden mediala elit och inget felsteg är i deras ögon för litet för att hugga ned på, så nu skulle räfst och rättarting anordnas. Enkäter med stadens mer eller mindre kända ansikten publicerades i lokaltidningar och på webben, och alla tycktes vara samstämmiga i sin kritik av den olycklige Blindbergs blamage, och med blixtens hastighet utnämnde Furiren honom till det mångåriga kommunalrådet och tillika favoritmåltavlan L. Gormlunds kronprins till posten som stadens tilltänkte framtidsman. Detta gjordes naturligtvis i akt och mening att framställa sina politiska motståndare som mindre vetande. Debatten om den famösa tejpbiten rasar nu vidare långt utanför Grönköpings gränser medan stadens gräsrötter storögt tittar på och undrar: om de här pratglada människorna i samhällets övre skikt är så här svagt begåvade, var finns då begåvningarna?

 

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.