Motverkande samverkan i Brobygden

Nyåkersbygden och Norrforsbygden i Nordmalings kommun har i samverkan skapat ett informationsblad som heter Byaringen som delas ut till samtliga hushåll i bygdens byar. Dock verkar syftet att arbeta i "samverkan" ha fått en ny innebörd detta år. Samverkan betyder faktiskt inte att man ska göra samma saker samtidigt, för gör man det så spegelvänds uttrycket och blir "motverkan". De presumtiva kunderna tvingas på det här sättet välja mellan åtminstone två av arrangemangen för att få sitt julbord (om man inte nöjer sig med en gröttallrik). Hade man valt olika dagar kunde den totala omsättningen om inte fördubblas så åtminstone ökas avsevärt, vilket skulle ha gynnat "brobygden" totalt sett.
Kunde kanske ett utbyggt bredband i området ha rått bot på kommunikationsbristen?
Gomorron!

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Gunilla J

  Ha-ha…det där var ju riktigt roligt!
  Men om man gör ett riktigt bra körschema ska det nog gå vägen.
  – Påminner om en söndagseftermiddag i huvudstan när folket skall ut på lägenhetsvisningar 12:00-15:00 :-O

 2. Pär Andersson

  Svar till Gunilla J (2012-11-26 22:21)
  Hej Gunilla!
  Körschema? Har du inte sett hur vägarna ser ut häruppe? Den här situationen är nog roligare ju längre från Brobygden man bor.:(

 3. Pär Andersson

  Svar till Josefine Lundgren (2012-12-04 09:55)
  Ja, det håller jag fullständigt med om. Och det vore ännu bättre om aktiviteterna spreds ut på flera dagar. Hade kanske en fungerande bredbandskommunikation kunnat förhindra att byarnas julbord serverades exakt samtidigt? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.