Blir så förbannad!

Tittar just på TV4s intervju med Margo Fallai i "Efter tio". Margo är en fantastisk affärskvinna som arbetat med mode och bl.a. startat en av Sveriges finaste boutiqer. Men – vad Malou fokuserar på är Margos bristfälliga närvaro hos sina barn under karriären. Malou funderar mycket kring intervjuoffrets dotters anorexia och frågar rakt ut om inte Margo har dåligt samvete för att hon (underförstått) har försummat sitt barn i jakten på framgång i affärsvärlden. Varför hör man aldrig journalister fokusera på barnen när en manlig karriärist intervjuas om sitt liv? Är det inte snart dags att vrida på perspektiven en aning, vi skriver 2013 nu och tongivande medier borde vara betydligt mer behjälpliga i det jobbet.
Gomiddag!

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. AnnKi Örnberg

    Bra att en hederlig karl säger i från!!!!
    Exakt samma diskussion fördes i Debatt, om det var lämpligt att Petra Mede var programledare för den stora melodifestivalen senare i vår. Samma fråga ställdes till den journalist på Aftonbladet som startat ”drevet”, skulle ifrågasatt en nybliven pappa som fått samma erbjudande!

  2. Pär Andersson

    Svar till AnnKi Örnberg (2013-02-01 12:15)
    Ja, visst är det frustrerande att genusneutrala samtal fortfarande är så sällsynta i media. Denna debatt verkar helt och hållet vara hänvisad till den akademiska världen. Man kan fråga sig var alla dessa medieprofiler kommer ifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.