Krämare på universitetsnivå

Per Boman, vd
Eva Nygren, vd
Lars Rask, f.d. vd
Lars Stenlund, vd
Peter Kopelman, företagsrådgivare
Sara Öhrvall, Bonnierchef
Kjell Asplund, f.d. generaldirektör
Barbara Canon, professor

En lekman som tittar på sammansättningen av Umeå universitets nyvalda styrelse och upptäcker att endast tre (Barbara Canon, Lars Rask och ev. Kjell Asplund) av åtta är aktiva forskare ställer sig omedelbart frågan om det är lämpligt med denna dominans från krämarskrået. När "Jobblinjen" så till den grad tillåts genomsyra samhället att inte ens kunskapsinhämtning på universitetsnivå får vara ifred för krämeriet är slutet nära för den typ av samhälle vi vant oss vid. För samtidigt som företagsamheten pressar på för att universitetens roll ska vara att prångla ut quick-fixade studenter anpassade för den rådande arbetsmarknaden sker en utarmaning av kunskapssamhället och därmed vårt demokratiska samhällssystem.
Gonatt!

 

 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.