Kvalen bäst

Strängt taget ser man den bästa idrotten under kvaltävlingarna i VM och OS. Att få se idrottsmän från Jordens alla hörn som med stor möda och många försakelser tagit sig till de största mästerskapen för att pröva lyckan och tävla på enorma arenorna är en fröjd för alla sinnen. I upptakten på mästerskapen är alla med och tävlar efter bästa förmåga och dessutom sätter de i allmänhet nya pers eller åtminstone säsongsbästa. När kvalen är över och agnarna skiljts från vetet är det enbart dagsformen hos de tävlande som avgör, och i vilken ordning de världsberömda idrottsmännens namn hamnar i resultatlistan är egentligen ganska ointressant. Men det mest fantastiska med dessa stortävlingar är att trots att vår kvalfulla värld ser ut att rämna i sina fogar kan stortävlingarna genomföras bakom detta mörka politiska skynke.
Gomorron!

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.