Rösta Nej

Jag förstår inte varför alla människor – även politiker av högsta rang – så högljutt förespråkar ja-sidan i en folkomröstning som handlar om landstingets detaljplanering för länets sjukvård. Att dessa politiker överhuvud taget sanktionerat en folkomröstning i denna detalj i en stor sjukvårdsplanering har jag inget till övers för. Dessutom har jag inte sett NÅGON som förespråkar nej-sidan. Jag tycker det är mycket viktigare att värna om den representativa demokratin. Folket i Dorotea blir nog omhändertagna av sjukvården utan att man ställer till med såna här jippon. Att värna den representativa demokratin är grundläggande för vårt politiska system. Vi väljer våra representanter och sedan använder de förhoppningsvis detta mandat på det sätt som vi förväntar oss. Och om inte, så är det bara några år till nästa val och då kan man få sin stämma hörd. Skulle detta jippoval innebära ett trendbrott för vår demokrati kommer framtiden inte att se ljus ut för oss gräsrötter. Då kommer marknadskrafterna gradvis att vrida om våra sköraste delar. De är dessutom lierade med mörkermänniskorna från höger och tillsammans innehar de ju den totala makten över media. Kan vi inte bibehålla vårt representativa styrelsesätt blir det landsbygden som får ta smällen. Privatiseringsmaffian kommer knappast att förlägga sina faciliteter utanför tätbebyggda områden om inte alla boende i länet kan vara trygga med att utse egna representanter vart fjärde år i allmänna val. För naturligtvis kommer marknadskrafterna framledes inte att vara sena med att utveckla strategier inför eventuella folkomröstningar. Det var också därför de var inte sena med att kalla Dorotea-upproret en ”demokratifråga” trots att det egentligen är dess antites. Tack vare kraftsamlingen från högervänliga media fick istället oppositionen en gratis mellanvalschans att smutskasta den nuvarande majoriteten. Se även här.
Nää, endera ger jag f-n i att rösta eller också far jag till Norrfors och röstar nej.
Gomorron!

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.