”Microsoft Brattsbacka Museum”

Ja, det dröjer inte så länge nu innan Bill Gates lättar på plånboken för vår bys bästa. I samband med besöket hos Brattsbacka Bygdegårdsförening har Gates gjort en avstickare till Spanien för att utröna om Real Madrid är berett att sälja namnrättigheterna till hemmaarenan Santiago Bernabeu som isåfall kommer att heta Microsoft Santiago Bernabeu. Sextiofem miljoner kronor kostar kalaset. 65% av Microsofts europeiska reklambudget på 100 miljoner ryker således på ett av de två projekt som Gates nu satsar på. Vi som hanterar det andra projektet, Brattsbacka Museum, ser med tillförsikt fram emot att kunna använda de återstående 35 miljonerna. De ska användas till en välbehövlig renovering av museibyggnaden och kanske en sedan länge efterlängtad redskapsavdelning. Välkommen till Brattsbacka åt veckan, Mr Gates!