”Muslimska våldtäktsmän invaderar oss”

”Våldtäkt på kvinnor (och även män) sanktioneras av Koranen.” Ja så lyder stridsropen från ledande företrädare för riksdagspartiet som har ambitionen att bli Sveriges tredje största parti. Och de kan mycket väl dra fördel av sin strategi. Men man bör betänka att samma anda av våldtäktsrättfärdigande återfinns även vårt eget rättesnöre Bibeln (framförallt GT och dess mosebok). Där finns samma förlåtande inställning och till och med uppmuntrande av våldtäkt och förnedrande av kvinnor som det tydligen gör i Koranen. En inställning som än idag försvårar för våldtagna kvinnor att bli rättvist bedömda av rättsväsendet. Förmodligen finns det ett antal muslimska länder som ser betydligt allvarligare på detta avskyvärda brott än vi gör här i vårt ”kristna” land. Alltså utgör ett antal troende muslimska invandrare inte något egentligt hot mot vår omhuldade världsbild. För i just den här frågan är kristna lika goda kålsupare som folk från andra kulturer.
Gomorron!

Etiketter: , , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Maria Skiddi

  Mjaaa…ju mer religiöst ett samhälle är, desto jävligare har det historiskt varit för kvinnorna. En oreformerad religion som i sin tur påverkar kulturen som styr beteende. Islam är i starkt behov av att gå igenom samma reformer som Kristendomen genomgått under flera hundra år.

  Anledningen till varför man kritiserar islam mer än kristendomen (i vårt land) är för att kristendomens utövning har man ju faktiskt kritiserat i hundratals år och det har lett fram till att vi idag lever i ett sekulärt samhälle. Det finns få människor idag som vare sig vill leva efter eller styra samhället efter Bibeln.

  Det finns 57 muslimska länder i världen inte ett enda land av dessa tillämpar idag demokrati.

  Länder med stort inflytande av Islam kännetecknas tyvärr ofta av:

  • Könslig apartheid där kvinnor konsekvent diskrimineras och mannen ofta har rättigheter som kvinnor helt saknar.

  •Religiös apartheid, där sk otrogna konsekvent diskrimineras och muslimer ofta har rättigheter som icke-muslimer helt saknar. Ett universellt människovärde existerar inte, Vilket också möjliggör
  utövandet av våld mot icke-muslimer.

  • Yttrandefrihet verkar inte fungera särskilt ofta, då kritik, ifrågasättande eller satir över islam anses hädiskt och kränkande. Ta exempelvis Lars Vilks som måste ha livvakter dygnet runt.

  • Individens fri- och rättigheter saknas (t.ex ses kvinnor ofta som ägodelar representerandes hedern, klanen etc).

  • Dödligt våld mot homosexuella är sanktionerat från religiösa ledare

  • De är ofta antisemitiska totalitära samhällen (alla och allt måste underkasta sig och acceptera
  religionen, även demokratin om så krävs, om den strider mot religionen) religionen går före andra lagar.

  • Innovationsfattiga, länderna verkar inte skapa särskilt många uppfinningar/tekniska innovationer/framsteg för människan.


  Brist på empati och mänsklighet, vissa länder har än idag slavar (Mauretanien och Sudan). De arabiska länderna förbjöd slaveriet så sent som runt 60-talet efter påtryckningar från bl.a
  England. De rika arabiska länderna tar inte emot några flyktingar alls, TROTS sina enorma rikedomar, däremot tar de gärna emot gästarbetare som moderna slavar.

  •Man har svårt att acceptera separationen mellan stat och religion.

  • Ofta saknas människors rätt att anamma eller förkasta vilken religion de vill. Apostati (avhopp från islam) straffas med döden. Missionering är förbjuden för alla religioner förutom islam.

  Är det en slump att muslimska länder, t.ex. Iran eller Saudiarabien, ser ut som de gör?

  • Pär Andersson (inläggsförfattare)

   Mjaa, vare sig du tror det eller inte styrs vårt samhälle ytterst av lagar stiftade med utgångspunkt från Bibeln och framförallt från Gamla testamentet. Det kanske krävs ett antal år i vårt land innan åtminstone medelålders och äldre muslimer gängats in i ett sådant samhälle, men på vägen tillför de nya tankegångar och kreativa impulser. Varför avbryta den månghundraåriga vidsynthet gentemot invandrare som förmodligen varit nyckeln till vårt lands enastående utveckling sedan medeltiden? Att det mest handlat av arbetskraftsinvandring förringar inte värdet av det vi lärt oss av dessa invandrares kulturella impulser. Jag förstår inte logiken i att plötsligt stänga gränserna till världen runt omkring oss.

 2. Ingrid Johansson

  Kärleken enligt bibeln i Nya testamentet i korinthierbrevet 13.
  Några citat: Kärleken är tålmodig, god, inte stridslysten, inte självisk. Den vill ingen något ont.
  Finner inte glädje i orätten. Gläds över sanningen.
  Om vi skulle följa Nya testamentets ord , så hade vi en god värld.

  • Pär Andersson (inläggsförfattare)

   Den upphöjda kärleken finns beskriven i samtliga heliga skrifter. Det ankommer på den som tolkar skriften att i all anspråkslöshet anpassa dem till den tid man lever i.

 3. Jan Nilsson

  Våldtäktsrättfärdigande i Bibeln? Det vill jag nog gärna se exempel på. Däremot finns lagar mot det.

  • Pär Andersson (inläggsförfattare)

   Rättfärdigande och rättfärdigande, framförallt moseböckerna andas samma patriarkala syn på kvinnans underordnande som andra uråldriga skrifter så vi har verkligen inget att yvas över i det avseendet gentemot muslimer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.