Dagens Industri

i brevlådan, restaurangkedjan Max tokvarnar för S/V och VK berättar om regeringens rekordsatsningar på vård, skola och omsorg. Nu har valloken på den borgerliga kanten rullat igång. Makthybrisen har naturligtvis uppkommit med anledning av de återkommande opinionsundersökningarna. Centern och KD ligger under fyraprocentspärren och oppositionspartierna har över 50 procent av väljarkåren bakom sig. Så vad göra? Jo, man drar upp ytterligare ett trick ur rockärmen och drar historien om hur satsningarna på välfärden ökat under de senaste åren. Enligt källan har satsningen på skolan ökat med 8 procent och pengarna till vård och omsorg har ökat med 13-14 procent. Aldrig tidigare har en borgerlig regering varit så gescheven med pengar till välfärden som nu. Men att kvaliteten i de tre kärnområdena successivt försämras beror naturligtvis på att satsningarna inte görs i avsikt att förbättra livssituationen för medborgarna. Viljan från vinstimpregnerade politiker att satsa skattemedel på medborgarnas välfärd beror på att det nu blivit politiskt korrekt att mjölka pengar ur systemet. Och ur detta läckande såll rinner de satsade rekordmiljarderna i en aldrig sinande ström in på riskkapitalets privata konton i lågskatteländer istället för att hamna hos elever, sjuka och gamla. Men tack och lov blir vi allt fler som genomskådat detta cirkusnummer!
Gomorron!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

En kommentar

 1. Isak

  Det väl tilltagna regeringskansliet och utredningstjänsten har blivit experter
  på friserad statistik och siffertrixande. Aldrig förr har det funnits regeringar
  som har satsat så mycket pengar på underhåll av järvägen, vägar, arbets-
  löshet, sjukvården och välfärden m.m.
  Och nu skall regeringspartierna var för sig ut och berätta vad dom ska göra
  åt det dom tillsammans har misslyckats med. Moderaterna blir först ut med
  att profilera sig över den misslyckade skolan. Centern kommer härnäst med
  att återskapa en inte fullt så gles glesbygd som dom själva har glesat ut.
  Alliansen kommer att få problem inbördes med profilering för dess svagaste
  länkar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.