Bananrepublikaner offrade Apberget

Rivningen av Apberget debatteras livligt i media och bland umeborna i dessa dagar. Vad som än så länge är mest fängslande är att ingen på allvar ifrågasatt chefstjänstemännens integritet. Men varför i h-vete skulle dessa chefer smussla med information för att driva igenom den centrala handelns önskan om att talartribunen skulle bort? Det kan bara finnas ett svar på detta och det är korruption. Hade ett liknande infrastrukturärende skötts lika illa i exempelvis Honduras skulle det präktiga svenska folket dra på munnen åt detta och nicka menande till varandra. (Det är det genomkorrumperade Honduras som stått som modell för uttrycket Bananrepublik och alla vet väl vad detta ord betyder.)
Vore det i ljuset av vad som hänt för mycket begärt att man kollade upp hur det sett ut på dessa höga herrars bank- och resekonton under senare år? Skulle det nu vara så illa att de ansvariga så småningom hamnade på ”vatten och bröd” kan vi väl lova att slänga in en och annan banan till dem. Jag menar bara för att lätta upp stämningen…

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.