Ån i mitt hjärta

höll jag på att säga. Men det är inte helt sant. Längst inne i hjärtat ligger nämligen Hörneån fast förborgad alltsedan barndomen. Vi bodde nämligen bara tjugofem meter från Hörneån mitt i Hörnefors och porlandet från strömmande vatten frammanar fortfarande underbara bilder från min ungdom. Men som god tvåa kommer ändå den lilla å som flyter genom Brattsbacka och det är Leduån. Varje morgon tar jag en promenad på den hårda nattskaren längs den ström som knyter samman Bergsjön med Vångsjön. Jag har ännu inte lyckats fånga något spektakulärt ögonblick ur fågellivet längs ån med kameran men jag lovar att ett sådant kommer förr eller senare… För är jag något så är jag envis!

svanar_IMG_3020

knipa_IMG_2952

siska_IMG_2773

gulsparv_IMG_2659

Gomorron!

Etiketter: , , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Isak

    Varför gå över ån för att längta efter ungdomens källa.
    Över pensionärslivet tror jag inte du behöver gnälla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.