Ask bluddrar

Justitieminister Beatrice Ask anser att det vore helt fel av myndigheterna att gradera yttrandefriheten: ”Jag tror att det skulle vara en farlig utveckling om vi skulle börja pröva vilka åsikter som kan få demonstreras. Grunden i ett fritt och öppet samhälle är att man låter yttrandefriheten vara total och gälla alla”, säger hon i nyhetsmedia.
Men vänta nu, är inte yttrandefriheten redan ”graderad” i svensk lag? Att till exempel använda rasistiska invektiv mot meningsmotståndare i det offentliga samtalet är (eller borde iallafall vara) otillåtet enligt lagen. Och i så fall borde en polismyndighet ha stöd i lagen om de nekar nazistiska megafoner demonstrationstillstånd. Det är nog snarare så att polisen gör ett politiskt ställningstagande när de med blint våld försvarar nazistiska manifestationer.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.