…och apropå rumpa

Som sagt var, det här med rumpan. Igår kväll under Eurovisionsschlagerfinalen gled en man in på scenen och visade sin bak. Ett till synes oskyldigt tilltag, om man inte tar evenemangets storlek i beaktande. Inför hundratals miljoner TV-tittare och ett massivt säkerhetsuppbåd kunde han äntra scenen insvept i en flagga och dra ned byxorna inför kamerorna. Tänk tanken att han istället hade dragit fram en Uzi maskinpistol och dragit av en runda på 20 skott från scenen. Vän av ordning kanske påpekar att han säkerligen inte kunnat ta med sig ett vapen genom säkerhetskontrollen, men tänk om. (Med en rumpa – oavsett storlek – passerar man dock radarn vilken dag som helst.)
Men för att återgå till ämnet, detta kunde ha varit ett terrorbrott med förödande konsekvenser i stil med lastbilsdådet i Stockholm. Situationen för asylsökande i Sverige har försämrats avsevärt på grund av de dåd som utförts företrädesvis av människor som söker asyl här. Men – som ovanstående händelse visar kan vem som helst när som helst utföra helt oväntade handlingar utan att någon strategi lyckas förhindra det. Jag tror inte händelsen i Kiev renderar till förföljelse av någon kategori människor i Ukraina och därför bör inte heller enstaka vansinnesdåd i Sverige belasta samtliga utsatta krigsflyktingar som söker en fristad i vårt land. Även om dåden sägs vara ideologiskt motiverade kan man endast straffa de skyldiga enligt den lagstiftning vi har i landet och inte blanda ihop korten till den grad att man straffar alla människor med liknande trosuppfattning. Det finns ju även människor med samma eller liknande trosuppfattning som oss vilka utför terrorhandlingar i olika delar av världen men hur skyldiga är vi till dessa? Har du tänkt på det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.