Centern släcker ned byarna

Vad har vi att hoppas på när självaste centerpartiet börjar släcka ned gatubelysningen i vår by? Anser verkligen Nordmalings centerpartister att det är en lyx att hålla sig med en levande landsbygd i kommunen? De frågorna kan man ställa sig efter att delgetts den strategiska propå som Nordmalings centerstyrda kommunledning beslutat om. Man kräver där att belysningen i bland annat Brattsbacka ska minskas med 12 procent. Med kniven på strupen ska nämligen varje by inkomma med förslag på vilka lampor som kan plockas bort och om inte några förslag inkommer bestämmer kommunens tjänstemän självsvåldigt vilka sträckor som bör mörkläggas. I ljuset av den misslyckade mörkläggningen av kommunens senaste felrekrytering, den av den tidigare barn- och utbildningschefen som kostar kommunens medborgare 1,3 miljoner under de kommande åren kan vi bara hoppas att de misslyckas även med den planerade mörkläggningen av Nordmalings landsbygd.
Till saken hör att de boende i Brattsbacka i början av 1960-talet själva bekostade sin gatubelysning. Det var en dyr historia där varje hushåll pungade ut med ca 750 kronor (8.535 kr i dagens penningvärde) för att få en efterlängtad belysning genom byn. Men nu blir det alltså det så kallade glesbygdspartiet (C) som påbörjar nedmonteringen av de kvarvarande rester av samhällsservice som ännu klamrar sig fast här uppe i kommunens glest bebyggda delar. Man vill kanske att kommunens medborgare ska flytta ned till kommunens väl upplysta gatustråk, för då spar man mycket pengar. Åtminstone enligt de inte alltför upplysta centerpartisterna i Nordmalings kommunhus.
Tack för den strategin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.