Liberala medlöpare

Ännu en gång har svartmålande TV-debattörers farhågor besannats. Vårt TV-tittande som ”sedan urminnes tider” bekostats av en TV-licens skulle i framtiden istället finansieras via skattsedeln. Och så blev det. Farhågorna bestod i en fruktan att staten i så fall skulle kunna styra vad Sveriges Television presenterade i sina tablåer. I förlängningen skulle eventuellt valvinnande mörka krafter förvandla SVT till sitt ett språkrör tjänande den styrandes statens intressen. Än så länge har dock den genuint demokratiska delen av parlamentet lyckats hålla emot de strömningar som vill hantera vad som sänds i SVT – och även Sveriges Radio för den delen – men mullret tilltar i styrka från Sverigemodellens fiender. Längst ute – i den högra fransen – på den mullrande mattan har liberala skribenter hakat på. I dagens VK har både ledarsidan och onsdagsbilagan ondgjort sig över att SVT fortfarande sänder populära program som Melodifestivalen trots att statliga television i deras ögon endast ska leverera seriösa samhällsprogram i sina kanaler.
Men vad får vi då? Jo, ett marginaliserat SVT som i första hand sänder kultur, samhällsprogram, naturserier fån BBC och nyheter. Den diversitet som finns i nuvarande programutbud med en blandning av världsklassunderhållning, sport, samhällsprogram och nyheter försvinner och i och med detta även en stor del av den skattebetalande populasen. Och om man vänder på det, ska denna marginaliserade skaras TV-tittande bekostas via allas vår Skattsedel? Nej, jag ser då hellre att vi behåller ett public service som växer tack vare ett varierande utbud istället för underhållning och sport som ideligen söndertrasas av entoniga reklammeddelanden.
Och till er ”liberala skribenter”, släpp den brunanfrätta fransen och glid ut på det välbonade publika golv där äkta diversitet frodas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.