När byts de gamla och något trasiga välkomstskyltarna till Umeå kommun ut?

Svaret finns som en notis i dagens VK där det står att kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott fattade på tisdagen beslut om upphandling av nya skyltar.

Jag väckte själv frågan, som en så kallad enkel fråga på politiskt språk, till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) i kommunfullmäktige i september. Eftersom jag inte kunde delta på det fullmäktigesammanträdet så bordlades frågan till nästkommande fullmäktige, dvs det som kommer nu här i slutet på oktober.

Nu hoppas jag såklart att min fråga, även om den inte kunde tas upp på fullmäktige, gjorde att det satte fart med att besluta om upphandling av nya digitala skyltar.

 

Här kommer min enkla fråga ställd i sin helhet:

Efter en sommar på hjul genom Sverige så får man sig en tankeväckare kring Umeå kommuns egna välkomstskyltar vid infarterna till kommunen. Många är de moderna, digitala, informativa och välfungerande välkomstskyltar i olika kommuner som jag har passerat under sommaren. Vid återkomsten till Umeå passerandes vår egen välkomstskylt så känner man sig lite skamsen som kommuninvånare. Skylten som står vid södra infarten till Umeå längs E4 har sedan mycket lång tid ett icke fungerande digitalt utrymme med svårläslig text. Skyltarna i stort känns för övrigt även omoderna och utdaterade. För en kommun som skriver att den vill mer, precis som på sina välkomstskyltar, så är det nog hög tid att göra en översyn av de snart tio år gamla skyltarna.

Jag vill därför ställa följande fråga till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S):

Är det planerat någon översyn av de tio år gamla välkomstskyltarna?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Senaste kommentarerna
Kategorier
RSS Nytt från vk.se