Socionomprogrammet det populäraste programmet att studera

 

Socionomprogrammet toppar listan över de mest sökta programmen inför vårterminen vid Umeå universitet. Glädjande. En bra utbildning som jag själv också har genomgått.

Kvarstår dock att socionomprogrammet skulle behövas göras om och spetsas till utifrån flera olika avseenden. Viktigt att komma ihåg att det endast är en generalistutbildning.

Med fördel borde det finnas inriktningsspår inom ramen för utbildningen samt kanske även förlängas med ett halvår då skulle det sista året kunna utgöra mer specialisering.

För övrigt vill jag betona socionomens roll i samhället och hur viktigt den yrkesrollen är. Det är dags att socionomyrket får den status den förtjänar och för det skulle det också vara på sin plats med att det blir ett legitimations-yrke för att betona socionomens kompetens.

 

 

 

4 kommentarer

  1. Björn

    Säger ju en del om hur dåligt samhället mår om vi behöver så många nya Socionomer. Vi borde i stället se till att våra barns förebilder inte består av ”Wahlgrenare och annat löst folk”

    • hannalun (inläggsförfattare)

      Det är nog många orsaker till varför socionomprogrammet är så populärt. Det är en bred generalistutbildning som faktiskt inte endast lämpar sig för arbete inom socialtjänsten utan jag vet flera som arbetar inom HR och rekrytering exempelvis.

  2. Bergis

    Det beror kanske på att Socionomprogrammet är en av de enklaste universitetsutbildningarna att klara av. Det krävs inte lika mycket kunskaper som det behövs till ingenjör, lärare eller läkare som exempel.

    • hannalun (inläggsförfattare)

      Det håller jag inte med dig om. I och med att det är sådant högt söktryck så är det ju personer med toppbetyg från gymnasiet som kvalar in på programmet. Så jag skulle således säga att det är ambitiösa personer som studerar till socionom. När jag läste programmet var vissa kurser enklare medan andra var mycket svåra så skulle säga att det är varierande svårighetsgrad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Senaste kommentarerna
Kategorier
RSS Nytt från vk.se