Privatperson har överklagat beslut om utredning av socialtjänsten

 

En kommunmedborgare har överklagat kommunfullmäktiges (KF)  beslut från 25 september som rörde en motion från C. Motionen föreslog att kommunen ska ta initiativ till en oberoende utredning av handläggning inom socialtjänsten i Umeå. Rättare sagt om barnets bästa tillgodoses i handläggningen av umgängesbegränsning mellan föräldrar och barn i ärenden som handläggs enligt LVU (Lag om särskilda bestämmelser om vård av unga). KF biföll motionen trots individ- och familjenämndens yrkande på avslag då det som motionären anförde redan görs ett arbete inom nämnden.

Vad den här kommunmedborgaren har anfört i sin överklagan till förvaltningsrätten är att denne anser att KF beslut om motionen är olagligt. Något jag också framförde i en artikel i VK innan KF i september då det sekretessmässigt bör anses tveksamt om KF kan ta detta beslut. Därför tycker jag nu att det ska bli intressant att få ta del av förvaltningsrättens beslut huruvida beslutet var olagligt eller inte. Det känns viktigt att det blir klarlagt så att nämnden vet hur den ska hantera sekretessen till en extern part men också om KF kan gå in och ta ett sådant ingripande beslut i en myndighetsnämnd under stark sekretess de redan delegerat till ska sköta individärenden.

Jag tycker att det är bra och modigt att det finns kommunmedborgare som följer besluten politiker tar och reagerar om de tycker att något inte har blivit rätt och att de vill pröva detta i högre instans. Därför hoppas jag att denna kommunmedborgare inte blir hotad eller trakasserad av någon för sin handling. Detta säger jag då inte bara jag utan även andra (politiker och tjänstepersoner) under en längre tid mottagit hot och trakasserier för beslut eller åsikter gällande individ- och familjenämndens verksamhet.

2 kommentarer

  1. Bamsepojken

    Men Hanna … både du &jag och alla medborgare begriper ATT privatpersonen är en bulvan som ni raggat för t.e.x en summa pengar eller ett nytt jobb istället för bussgaraget!
    Du måste vara förnekelsens gudinna tillsammans med AL som INTE begriper att er tid är snart förbi och Jätteskandalen blir offentlig

    • hannalun (inläggsförfattare)

      Hej Bamsepojken,
      Jag vill betona att jag aldrig i hela mitt liv har mött eller vet om den här människan som har överklagat beslutet. Så det du anklagar mig för är osant. Att du dessutom anklagar mig som politiker att ha mutat den som skickade in överklagan, det är ett helt vansinnigt påstående.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Senaste kommentarerna
Kategorier
RSS Nytt från vk.se