LVU-kampanjen och statsministerns uppmaning

 

Om föräldrar inte kan eller vill ta emot socialtjänstens hjälp måste barnen ibland omhändertas. Falska budbärare har nu under lång tid målat ut detta nödvändiga skydd av barns rättigheter som övergrepp mot framför allt muslimer. LVU-kampanjen mot Sverige är ett hot mot både individer och samhälle, skriver statsminister Ulf Kristersson (M) i debattartikel i DN i lördags 4/11. 

 

Statsministern har en uppmaning till svenska folket:

Stå upp för socialsekreterarnas svåra och viktiga jobb. Visa att vi litar på dem, att vi har respekt för att de hjälper och skyddar barn som far illa.

Stå upp för svensk lagstiftning som försvarar alla barns rättigheter.

Hjälp till att i egna utlandskontakter ge en korrekt bild av Sverige. Det kan vara affärsrelationer eller sport­evenemang, vetenskapliga möten eller kulturella utbyten. Min egen erfarenhet – senast i FN i New York – är att ledare i de allra flesta länder vill ha en så korrekt bild av oss som möjligt.

Och allra sist: sprid inte själv des­information vidare.

 

Jag håller med statsministern. Det jag vill lägga till är att det är viktigt att vi kan hålla två bollar i luften samtidigt. Vi måste samtidigt kunna stå upp för socialsekreterarna och svensk lagstiftning som skyddar barnen och samtidigt också omfamna det som socialtjänsten och andra aktörer inom det sociala arbetet kan och behöver bli bättre på.

Bland annat har Carina Ohlsson, särskild utredare i den statliga utredningen om barn och unga i samhällets vård, lämnat in utredningen gällande samhällsvården för barn och ungdomar lämnas över till ansvarig minister idag. Bland annat föreslås ett nationellt familjehemsregister för godkända familjehem. Bra!

 

5 kommentarer

  1. brorson

    Även Ulf Kristersson kan ha fel. Nu har han skrivit ett debattinlägg, som är helt i linje med Jimmie Åkessons retorik i hans tal på arabiska med innebörd ”Åk hem om det här landet inte passar dig.” Men till skillnad mot Kristersson gav Åkesson inga exempel på kulturkrockar som är så allvarliga att invandraren bör underkasta sig helt eller åka hem. Om Åkesson får bestämma är det alltså fortfarande tillåtet även för muslimer att kritisera förekomsten av myndighetsmissbruk i Sverige, men inte om Kristersson får bestämma? Bara tre dagar efter Kristerssons skönmålning av LVU-omhändertagandenas som helt felfria, kommer då regeringens gen utredare med sin rapport,. som säger rena motsatsen:

    ”Vården av barn placerade i familjehem eller på institution brister på alla områden – och har gjort så i många år. Det säger regeringens särskilda utredare Carina Ohlsson, som anklagar tidigare regeringar för att ha försummat sitt ansvar.”

    Att två tvångsomhändertagna 14-åriga pojkar, vars föräldrar invandrat från muslimska länder, har hittats mördade för att de vägrat mörda, säger dig ingenting? Efter ditt svar om mig, snarare än till mig, tycker jag att du ska avgå som vice ordförande. Du skrev att DU har ”uppfattat” mig si och så. Använder du samma maktfullkomliga språk mot klienter, som du ogillar? Är du för resten politiker eller tjänsteman? Det störde dig kanske att jag skrev att du drar åt motsatt håll mot liberalismens bästa traditioner?

    Jag ska förklara. De liberaler, som för drygt hundra år sedan lyfte svenskarna från att ha varit ett av världens mest nersupna folk till ett av de nyktraste, såg nykterheten – med alla restriktioner som den kräver – som en befrielse från slaveriet under alkoholismen. Jag förnekar inte alls att tvångsomhändertagande av barn ibland kan vara nödvändigt. Men sådana som du ska inte ta de besluten. Och har du någonsin tänkt tanken att det kanske är bättre för barnet om den vuxna missbruakren omhändertas för tvångsvård, än att barnet ska ryckas upp från hela sin tillvaro, skola och klasskamrater, etc, ?

    Som du kanske har läst på en annan blogg, har jag haft uppdrag, som inneburit att ta det definitiva beslutet om tvångsomhändertagande av bl.a. barn. Jag har sett både bra och dåliga utredningar från socialtjänsten. Du känner kanske inte till att Sverige har en massa fällningar i Europadomstolen för mänskliga rättigheter för kränkningar av föräldrarätten? Men det bara fortsätter. Det är som om Sverige inte behöver följa internationell rätt inom just detta område.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Senaste kommentarerna
Kategorier
RSS Nytt från vk.se