Hur mycket knark intas det på riksdagskanslierna?

Apropå nyheten om att drogfynd gjorts på toaletterna hos fyra olika partier (inklusive mitt eget) på sina riksdagskanslier under veckan.

Bifogar i länk nedan ett äldre favoritklipp med den tidigare socialdemokratiske justitieministern Thomas Bodström som är för frivilliga drogtester. Själv vill han dock inte göra ett när P3 Nyheter frågar honom i klippet.

Det här är min högst personliga åsikt och jag har i många år tyckt att det vore intressant att drogtesta hela riksdagen med dess ledamöter och se vilket utslag det ger. Om det i praktiken skulle funka är tveksamt då det förmodligen skulle generera ett motstånd till ett sådant test, precis som för Thomas Bodström i klippet. Men varför ska man inte kunna drogtesta riksdagen som arbetsplats om man kan göra och gör det på andra arbetsplatser? Det ligger någonting i det att man inte kan ha anställda och/eller förtroendevalda som knarkar samtidigt som man styr och reglerar livet för landets drygt tio miljoner invånare, precis som en medlem i Liberalerna skriver i en insändare i Dagens nyheter.

Länk till klippet: https://www.youtube.com/watch?v=b-3Yl9TRk7E&t=12s

Trevlig helg!

2 kommentarer

  1. Josef

    Precis, man vill inte att en påverkad busschaufför kör ens barn, så varför skulle man vilja att en påverkad politiker styr deras land!

    Jag tycker det är rimligt att man som medborgare ska kunna lita på att politikerna är tillräkneliga när de befinner sig i tjänst, dvs under mandatperioden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Senaste kommentarerna
Kategorier
RSS Nytt från vk.se