Får vi det bättre med en ny konservativ regering?

Det skulle i så fall bli vad man aviserat om. M, KD, SD och ev L om de klarar spärren. Uppenbart man vill ha det svenska samhället likna mer det amerikanska med deras system. Sjukvården säger KD de vill förändra och ta bort regionerna. Vad de egentligen menar mer än de säger de vill förstatliga den har de inte utvecklat närmare. Vi kan tänka oss det amerikanska system och inom sjukvården. Där får varje individ betala vad det kostar eller genom egna försäkringar. En billigare försäkring täcker bara en mindre operation och en kortare vistelse på sjukhuset. När den försäkringen inte täcker längre måste du själv betala. Det finns människor som får låna upp stora belopp och som kan skuldsätta sig för resten av livet om du inte är mera välbeställd och kan ta direkt ur din egen plånbok.

Skolan likaså kan bli som den var under sent 1800 eller tidigare 1900-tal fram till någonstans 50-tal. Skolbespisningen försvinner (finns redan i länder nära oss) och barnen får ta med sin egen matsäck eller på annat sätt få sin dagliga kost.

K står för konservativ och det blir inga förbättringar så som vi upplevt tiden när de flesta av oss fick det bättre. Det ska också vara ett ytterligare K som står för klasskillnad. Det är i alla fall vad svenska folket tycker om vi ska gå efter vad opinionens siffror visar. Vi har ju demokratiska val i Sverige (än så länge) och vill majoriteten av de svenska väljarna ha det så är det ingenting göra åt.

Bara se glad och acceptera.

Barn på dagis eller i en förskola (Amerika) i förhållande till den svenska kostar en förmögenhet i jämförelse med hur vi har i Sverige. Vi har otroliga förmåner i Sverige, inget som de flesta tänker på utan tar för givet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.