Ulv (Ulf) i fårakläder

Blir det som i Israel om Moderaterna kommer till makten, jakten på människor som inte anses ha den status som är deras norm. Ska sänkta skatter bli deras fortsatta ledstjärna. F d landstingen, nu regioner kommer KD försöka ändra i det, som de säger göra det enhetligt över hela landet, vill säga sjukvården. Vad kommer bli annorlunda om vi får ”uven” som statsminister jämte SD med i en ny regering, eller ha med deras stöd. Liberalerna har redan valt sida och det är ju jättebra då vet folk vad de röstar på i valet.

Var kommer S stå när den här mandatperioden börjar lida mot sitt slut? Tänker man fortsätta klamra sig fast vid makten även om det nu blir uteslutet med stöd av Liberaler. Hur kommer Centern ställa sig till de aviserade skattehöjningarna för höginkomsttagare som S tänker gå ut med i valet. I vilket fall säger S det i nuläget. Ska Vänstern fortsättningsvis ställas utanför ett regeringsalternativ med Löfven som tänkt statsminister. Vad kommer hända med MP, kommer de klara spärren, likaså kan vi fråga oss samma sak med L.

Det kommer troligtvis bli ganska rörigt också vid nästa regeringsbildning. Tyskland här har deras motsvarighet till svenska MP gått starkt fram och det finns de som nu tror de kan bli dessa och Kristdemokraterna som eventuellt kan bilda en ny regering.

Miljö- och klimatfrågan ligger trots allt högt på dagordningen. I Forsmark förvarar man otroliga mängder miljöfarligt kärnavfall som bara blivit liggande i tusentals tunnor och ingen vill ta på sig ansvaret för dessa, kostnaden för en sanering. Kärnkraften och dess problem kommer vi knappast bli fria även om vi stänger ner kärnkraften helt. Men frågan är om det ändå inte måste bli så. Ingen vill ha kärnkraft i den form vi haft med enorma avfallsproblem.

Frågan är om vi inte måste gå tillbaka till vedeldning. Tänk på skogsjobben och den ”gröna” näringen. Eller vad pratar man om?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.