Vem gör vad?

Ibland undrar man vilka inom den här regeringen som gör vad. Nu vill återigen Mikael Damberg skärpa straffen (vilken följd i ordningen?) i knivlagen. På radion sa de från 6 mån till 1 år. Man kan undra om inte det vore justitieministerns uppgift? I vilket fall beror ju inte många av brotten, de grövre att straffen skulle alltid vara för låga. Tar vi kniven och knivlagen och senaste händelsen när oskyldig man som skulle ta ut pengar i en bankomat blev påhoppad utan orsak och dräptes brutalt med en kniv.

Ser vi till den händelsen i stort var denne mannen med kniven ute i samhället och på fri fot genom att han smitit från den förvaring han skulle ha genom sin psykiska åkomma. Alltså här har vi släpphäntheten och den dåliga tillsynen som var den största orsaken att en oskyldig blev dödad. Detta skulle inte ha någon betydelse i en skärpt knivlag, liksom många andra som inte borde vara fritt ute i samhället. Det är ju här det brister, spelar nästan ingen roll hur mycket man skärper lagarna när vi har tusentals som borde sitta inne. Är det inte snart 7 år sedan Damberg gapade om fler poliser. Hur lång är en polisutbildning, knappast 7 år. Igår i den stora bilbranden i Eskilstuna vad gjorde polisen då, sov de sina djupa sömn under ett täcke? Måste inte polisen börja sköta sitt jobb bättre och vara ute om nätterna och göra olika räder och hålla koll?

Brotten har inte nämnvärt minskat p g a att vi fått fler poliser. Det är bara svammel av Damberg och S regeringen inbilla folket att så är fallet. Får vi bara fler poliser då fixar sig allt annat. Blir det ett fall (tappar regeringsmakten) för denna regeringen kommer det ligga i missnöjet upprätthålla ordningen och de farliga och även kostsamma brotten (bilbränder, bombningar, skadegörelse) osv. Nu skulle visst den nya knivlagen träda i kraft 1 juli nästa år. Lämpligt strax före valet? Damberg och många av hans kolleger må tro de är klyftiga och kanske ger varandra inbördes beundran. Men de är ju helt värdelösa i många sammanhang. Kollar man på Damberg inför intervjuer fladdrar han med ögonen något enormt. vilket betyder han försöker räkna ut ett svar, en ren lögn om man så vill.

Jag kan inte säga den imponerar speciellt den här regeringen. De verkar tappat sina roller hur ett land ska styras. Det är alldeles för mycket om och men.

Poliser måste kunna mer än gripa vardagsbilister när de åker några några kilometer för fort. De utgör sällan några större hot och hindrar inte nämnvärt några dödsolyckor. Äta hamburgare och mysa får polisen göra på sin ledighet, inte på jobbet. Polisen är till för oss, inte tvärtom.
Damberg eller justitieministern (vilken av dom, båda?) bär ansvar för den utveckling vi har. Ingen annan. Ett misslyckande med dessa båda herrar vid rodret. Avgå på studs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.