”Knäcka gängen” – ha, ha ,ha…

Den nya tilltänkta partiledaren s använder samma retorik som de använt nästan under 8 år nu. Här kan vi också räkna in fler partier, för att inte säga alla. Och jag ser har ingen lösningen på problemet, i alla fall inga snabba åtgärder. Kanske om 10-20 år vi kan se en stagnation av det vi nu ser. Kanske en del av dessa själva dör i olyckor eller på annat sätt sakta försvinner. Det är vad vi kan hoppas på. Jag vill inte peka ut någon speciell grupp, invandrare eller annat som Sverigedemokraterna gör och genom detta förenklar problemet och säger de ska utvisas. Utvisa vilka då, peka ut och ta reda på vilka de är, det är ju just detta som är problemet. Ska man utvisa varenda med utländsk bakgrund?

Vänstern säger de vill utbilda speciella som ska ta hand om detta. Nja kanske det, men med vilka metoder då, några lockbeten och lite godis? S m fl använder en retorik som bara triggar dessa våldsbrottningar och mördare känna sig ännu starkare, eller att de blir utmanade direkt mot det ledande Sverige, den ledande styrningen i Sverige. Inte minst polisen. Det har också ändå blivit svårare att härja fritt som tidigare, man börjar säkert känna sig trängda nu efter alla razzior som polisen ändå genomfört och med hjälp av utländsk polis.

Magdalena A står inför stora problem. Den gamla arbetarfilosofin att sätta människor i arbete bara för att plocka in skatter är allt för enkel. Jag säger inte hon skulle vara sämre än någon annan, eller något annat parti, men det låter alltför optimistiskt och enkelt det hon pratar om. Miljö- och klimatåtgärder verkar stå högt på tapeten liksom att jobben skapas därifrån. Vänder vi på kakan är det inte så att dera(S) politik har mera övergått i Miljöpartiets, inte tvärtom.

Vi står inför ”stora utmaningar” brukar det alltid nämnas, ja verkligen. Ska våld mötas med våld, med samma medicin som människor utsätts för eller ska de bara bjudas på godis och karameller?

Inbrytning i lägenheter/bostäder, razzior och husrannsakningar i förbyggande syfte är det enda sättet få ner detta som pågår och pågått nu under lång tid. Man kan inte bara vänta ut dessa som man gör och hoppas de åker dit på så vis. Det är en alldeles för farlig väg att gå. Människor, oskyldiga riskerar råka mycket illa ut, vilket vi ofta ser.

Den gamle vanlige svensken, den förtryckte som stod under fack och arbetsgivare var lättare tygla. De här individerna lyder under inga lagar. Jag tror ingenting på vad Magdalena A säger om att ”knäcka gängen” hon vet inte ens vad hon pratar om, ingen annan heller för den delen. De flesta av oss är allt för hårt bundna under lagar och paragrafer som gör att de som inte har för avsikt lyda dessa har fått ett fritt spelrum leva från och av det.

De gängkriminella har bättre koll på polisen, dess rutiner och arbetssätt än tvärtom. Det offentliga ”öppna samhället” risker att försvinna p g a det här. En kamera uppsatt där vi går på toa blir kanske en vanlighet om det fortsätter. Ett övervakningssamhälle, vilket vi redan ser. Alla trafikkameror vi ser. När fanns det tidigare? Vi får det bättre inom vissa områden, men sämre inom andra.

6 kommentarer

  1. Brorson

    Enligt svensk lag fåren utländsk medborgare, som har dömts för grovt brott i Sverige, utvisas efter avtjänat fängelsestraff. Skulle det vara svårt att ta reda på vilka dessa är, och utvisa dem? Problemen är:
    1. att det krävs grova brott för utvisning. Många hinner begå en mängd grova, men inte tillräckligt grova brott, innan utvisning kan bli aktuellt. Skulle det vara svårt att ta reda på vilka dessa är, om lagen skärps, och de redan är häktade?
    2. att det finns för många undantag i lagen, då utvisning inte får ske, trots att brottet varit tillräckligt grov enligt lagens huvudregel. Skulle det vara svårt att ta reda på vilka dessa är, om undantagen tas bort?
    3.att domstolarna i många fall inte dömer till utvisning, trots att detta är möjligt (utan hinder av pkt 1 och 2 ovan). Det har hänt att personer, som inte ens får vistats i Sverige (har saknat uppehållstillstånd) har kunnat gå direkt från fängelset till fortsatt illegalt liv i Sverige. Skulle det vara svårt att ta reda på vilka dessa är, om kraven på domstolarna att följa lagen skärps?

    Till detta kommer att denna häpnadsväckande slapphet både i lagstiftningen och domstolarnas tillämpning av lagarna, lockar utländska brottslingar till Sverige. Skulle det vara svårt att ta reda på vilka dessa är genom internationellt polissamarbete, om de är EU-medborgare eller medborgare i andra civiliserade länder och redan har ett digert brottsregister från sina hemländer?

    Om alla kända brottslingar, som är utländska medborgare, antingen hade suttit i fängelse eller varit utvisade och effektivt hindrade att återvända till Sverige och därtill alla grova brottslingar som är svenska medborgare, hade dömts till långa fängelsestraff, hade rekryteringen av unga personer till de kriminella gängen inte varit lika stora. Vilka skyller den höga brottsligheten på invandringen, om inte just de, som låtsas att socialtjänst, skola och fritidsverksamhet i de invandrartäta områden ska lösa problemen, men först om 10 – 20 år?

    Det är med den retoriken, inte minst från regeringshåll, som oskyldiga invandrare pekas ut.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Sätt hårt mot hårt, bomba ut fanskapet, sätt in drönare. Det är ingen lek längre vi upplever (i städerna). Man har nu hållit på och daltat i nästan 8 år och hur ser det ut? Värre än någonsin. Hur ser polisutbildningen ut, är den bara tänkt vi ska ha poliser stående efter vägarna och kontrollera bilister som tar sig från och till jobbet? Det svenska samhället kan vara bra, men också ha stora brister som måste rättas till – omgående. inte om 10 eller 20 år.

  2. Jan Sjöström

    Hej!

    Du ”glömde” att delge dina läsare. Att det vi nu ser och har sett
    under årtionden, är och förblir folkflertalets vilja. Vi vill detta,
    annat rimligare svar finns inte.

    Med vänlig hälsning / Jan

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Oavsett vad du menar, menar jag vi kan inte förhålla oss de gamla metoderna att bryta mot lagen, vill säga polisen och samhället måste gå ifrån det sätt lagen säger och tillåter arbeta efter. Det bli alldeles för enkelt nu som det är för dessa gängkriminella att direkt arbeta ostört. Det har m a o lagen på sin sida. Skulle exempelvis det amerikanska samhället arbeta som vi gör med de problem vi har skulle det rasa samman på en dag. Skulle vi anlita FBI och låta dessa arbeta i det närmast fritt skulle de ”rensa” åt oss på ca: 6 mån.

      Det gamla samhället fungerade när vi s a s bestod bara mestadels av ”tuktade svenskar”. Lagar och paragrafer är skrivna därefter också men fungerade då. Idag måste de alltid med jämna mellanrum göras ”skarpare och skarpare”. Tyvärr hjälper inte detta, i någon mån kanske, men totalt sett bra lite. Det som händer med dessa skärpningar att man tror, eller en stor del i dess avsikter är inbilla folket de gör något stort. Det är märkligt, vi kan inte ens fredas i våra egna bostäder längre. Hemmets trygga vrå hette det en gång i tiden, men hur ser det ut idag? Förfärligt är det hur det utvecklats.

  3. Brorson

    Daltet med kriminella har inte varit folkflertalets vilja, utan de politikers vilja, vilka folkflertalet har röstat på, på grund av allt annat som dessa politiker har lovat. Och kanske dessutom eftersom väljarna har trott att brottsligheten inte har varit mycket högre än den hade varit med ”hårdare tag”. Dessutom har både polisen och Brottsförebyggande rådet, samt många politiker under lång tid dolt brottslighetens verkliga omfattning och att denna har ökat.

    De grövsta straffen, utom dödsstraffet vars användning minskade drastiskt, försvann redan med den nya strafflagen 1865. Som uppenbarligen var ett steg i rätt riktning (mot en humanare kriminalvård), eftersom brottsligheten minskade från år till är under hela tiden 1865 – 1925. Efter 1925 ökade brottsligheten, eftersom en ny brottstyp hade tillkommit, nämligen bilstölderna – och brottslingarna fått tillgång till nya fortskaffningsmedel, nämligen bilar och motorcyklar, Trots det var brottsligheten i Sverige mycket låg i en internationell jämförelse under ytterligare femtio år.

    Ytterligare steg i rätt riktning (mot en humanare fångvård) togs efter 1910, då alla dödsdömda benådades och deras straff omvandlades till fängelse på livstid och i vissa fall under en kortare tid, samt under 1930-talet, då ”mörk cell” avskaffades och de små gluggarna närmast celltaket ersattes med stora gallerförsedda fönster. Men med kraven på ytterligare humanisering av kriminalvården under 1970-talet och framåt gick humaniseringen till allt värre överdrifter, som pågår än idag.

    Det framfördes allvarligt menade krav att fängelsestraffet skulle avskaffas helt. Journalister på Sveriges radio åkte runt på fängelserna och uppmanade fångarna att göra uppror. Kriminalvårdens generaldirektör vädjade förgäves om ett stopp på uppviglingarna, sedan fångarna på minst ett fängelse tagit kontroll
    ver fängelset och det var nära att ske på fler fängelser. Brottslingarna sågs som offer och ”samhället” som förövare. Och brottsoffren som blodtörstiga hämnare.
    Vilket är ett vanligt synsätt än idag bland domare och advokater, vilka fått sin juristutbildning både under tiden, som kampanjerna mot fängelsestraffet pågick som värst och därefter.

    Ministrar och andra politiker skryter med alla straffskärpningar, som de har genomfört eller krävt, men faktum är att detta bara fått ringa genomslag i domstolarnas praxis. Enbart med de straffskärpningar, som Moderaterna har krävt, skulle det krävas minst 2.300 fler fängelseplatser. Jag har visserligen inte läst de moderata budgetförslagen, men har å andra sidan inte hört att M vill anslå de pengar till Kriminalvården som behövs för att förverkliga de moderata straffskärpningarna. Enligt mina egna beräkningar krävs ungefär 15.000 nya fängelseplatser för att få bukt med den skenande brottsligheten.

    Räkna på vad det skulle kosta! Finns det då något utrymme för skattesänkningar, när Sverige dessutom torde ha värdes dyraste fångvård per fånge? Förslag från mig att Sverige borde hyra in utländska fångvårdsbolag för att få ner kostnaderna, har M inte ens vågat kommentera, trots att M inte har några invändningar mot privat drift av andra skattefinasierade verksamheter, i kostandsbesparingssyfte.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Stämmer nog ganska bra dina beräkningar betr. antal fångar gentemot de antal platser i fängelser som inte finns. Det måste byggas fler och fler fängelser och som sagt vad blir den kostnaden? Som jag säger, jag tycker egentligen ingen har något bra förslag. Det mesta är bara tom retorik. Samtidigt står man och stampar i samma läge. Politiker är så okunniga sååå. Tomt och innehållslöst pladder.

      Det bästa man kunde göra är att försöka värva en avhoppad grovt gängkriminell och lära av honom. Jag tror detta ingår knappast i polisens utbildning.

      Nu verkar sprängningen i Göteborg vara en ensam vettvillings dåd. Det är vad som hittills sagts.

      F ö var det enligt min bedömning en bra redogörelse av det svenska rättssystemet som jag inte ser någon anledning att inte köpa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.