Thomas Hartman

Några ord om SAAB

Jag är uppriktigt förvånad över tre saker i SAAB – affären. För det första hur ideologiskt dogmatiskt låsta Maud Olofsson och moderatregeringen varit. Deras "rädsla" för att investera samhällets pengar (vilket Maud Olofsson tjatade om under SAAB-krisens uppsegling) gör nu att samhället måste städa efter konsekvenserna som inte bara drabbar Trollhättan. Troligen har samhället inte sparat en krona på detta i förlängningen.

För det andra hur bedrövligt ogenomtänkt högerregeringen skött den svenska fordonskrisen. Det känns verkligen som Rosenbad och Reinfeldts ministär sumpat hela SAAB. Man kan sammanfatta detta i ett ord: klantigt.

Men det tredje är nästan det allvarligaste. Var är mediakritiken? Förutom exempelvis Robert Collin som exempelvis skriver en utmärkt krönika i Aftonbladet är det väldigt stillsamt. Låt oss leka med tanken på att en socialdemokratisk näringsminister haft hand om detta och skött SAAB-affären lika uselt då hade vederbörande sedan länge haft stjärten på grillgallret.

THOMAS HARTMAN

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Chris

    Men om nu det var så viktigt att rädda ett företag som inte kan bära sin egna kostnader (i nästan 20år) Varför gick inte sap och LO in och investerade. LO ensam hade kunna äga SAAB.

  2. Tommy

    Chris, svaret är enkelt, Sossarna o deras hantlangare har ALDRIG gjort ngt fel utan allt är de Borgerligas fel oavsett när i tid felet begicks.

    Den senaste tiden har Allians regeringen bekyllts för både det ena o det andra, o kritiken gäller i många fall beslut som togs under annan regim men det blundar många för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.