Maxade tankar

Jobbet förändras.

Jag skrev ett inlägg på facebook för ett par dagar sedan om de förändringar som det blir för min del på jobbet. Detta inlägg är egentligen bara en upprepning eftersom alla som läser denna blogg inte finns som facebook-vän.

Från facebook:

”Min arbetssituation håller på att förändras något. NNV st-läkare Anna kommer nu tillbaka och ska jobba ett tag i Hoting och samtidigt som min kollega och tillika en av ägarna vill jobba lite mer så innebär det att jag får minska på min arbetstid här. I genomsnitt kommer jag att jobba 2 dagar i veckan framöver.
Men som doktor är ju arbetsmarknaden inte ett problem ur vår synvinkel. Jag har ju sagt att det tar högst 5 minuter att ordna med ett nytt jobb. Skickade iväg ett mejl igår och det tog inte ens 5 minuter innan jag hade svar. Så nu har jag bokat in 3 arbetsdagar på ett nytt ställe och sen får vi se om vi kan planera ihop arbetstiden på två platser, troligen inget större problem.”

Det jag har förstått av en del kommentarer på facebook och via telefon är att många verkar tro att jag ska byta jobb, så är inte fallet idag. Jag ska MINSKA arbetstiden i Hoting till 40% och då får jag lägga till att arbeta på ytterligare ett ställe och det är ingen hemlighet att jag nu bokat in 3 dagar hos medicinkonsulten i Lycksele.

Sen har jag fått flera helt seriösa förslag på att komma och jobba likväl önskan från andra att komma och jobba på ”deras” vårdcentral. Allt sådan är ju minst sagt smickrande och idag vet jag inte hur och var exakt jag kommer att jobba den närmaste framtiden. Men livet skall vara föränderligt annars blir det tråkigt.

6 kommentarer

  1. ronny thellbro

    Hej Max!
    Vill bara önska dig lycka till i Lycksele (och Hoting). Det blir en del bilkörande så var försiktig i trafiken!

    • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

      Fast egentligen blir det mindre bilkörning då jag kommer att sova över i Lycksele dom här 3 dagarna.

  2. Bernt

    Hej Max!
    Long time no see, som indianen sa!
    Är det ingen som frågat om Du kan och vill jobba i Vilhelmina?
    Då blir det mindre resor och närmare till hem och familj!

    • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

      Hej Bernt. Vilhelmina är ett sorgligt kapitel och skulle jag skriva om allt som varit så skulle det bli en lång lista. Jag har vid upprepade tillfällen försökt återkomma hit hem men det har alltid slutat med att jag känt mig utnyttjad. Då jag försökt ställa krav eller komma med seriösa förslag så har de antingen inte gått eller så har man inte brytt sig. Så har det varit ända sen jag gjorde min AT-tjänstgöring för 15 år sen! Idag är läget sånt att jag erbjuder inte mina tjänster till Vilhelmina utan vill man från ledningen att jag ska jobba här så måste man fundera på vad man kan erbjuda som skulle vara så lockande att jag inte skulle kunna tacka nej, och det handlar inte om pengar. Jag jobbar hellre på ställen där man känner sig uppskattat inte bara i tomma ord.
      Sen är det väl heller inte så roligt att söka till ett ställe som många i befolkning talar illa om, det lockar inga kollegor direkt.

  3. Ann-Sofie Gavelin

    Hej Max,
    Jättetråkigt att höra tycker jag, då jag hade gamla vänner, som sa sig ha sin egen doktor i dig, då du jobbade här.
    För något år sedan gjorde jag regelrätta annonseringar på VK ”Tyck till” typ, ”Ta din kollega eller kollegor och flytta hit till oss i Vilhelmina” och så räknade jag upp alla möjligheter, som jag kunde komma på och som kunde intressera, som Vilhelmina är begåvad med. Det finns något för alla här. Från en timme till fjällvärlden till vårt fantastiska allaktivitetshus Folkets Hus. Är det verkligen en omöjlighet att gå till väga på det viset?

    Ha en fin dag och Lycka till!

    • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

      Det är precis sånt som man måste göra – att sälja in samhället och dess fördelar till folk man vill ska flytta hit och det gäller förstås inte bara läkare. Som det nu är ser man bara en en hel negativa kommentarer från folk om sjukstugan och om jag vore en arbetssökande läkare så skulle jag förstås googla runt på olika orter och inte skulle Vilhelmina då låta alltför attraktivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.