Rätt eller fel?

Är det rätt eller fel att peka ut kriminella och endera sätta ut deras bilder i tidningen,eller att beskriva dom efter etnisitet?

Globenpolisen har delat ut informationsblad där dom beskrivit ligorna som "Den sydamerikanska" som består av medlemmar från chile." "Västerortsligan"Där medlemmarna kommer från mellanöstern och afrika.

På nåt vis verkar det ha blivit "rasistiskt" och fult att kalla saker och beskriva personer som dom är.Jag menar, är man från ett Afrikanskt land och är mörkhyad så är man ju det. Är man från sydamerika så är man. Har man två mörkhyade föräldrar så är man troligen det själv,även om man är född i Sverige och ÄR Svensk,både till sätt och leverne.

Om Jag bosätter mig i ett Afrikanskt land och lever där i 30år,så kanske Jag blir Afrikansk till Mitt sätt att leva och bo,men Jag tvivlar att jag skulle bli mörkhyad,lite brunare kanske,men folk där skulle troligen när dom beskrev mig kalla mig för "viting eller, den där bleka typen" Och det skulle Jag ju vara. Om Jag skulle begå ett brott där och dom skulle skicka ut ett signalement så skulle Dom troligen även beskriva Min hudfärg,helt enkelt för att det skulle vara lättare att hitta Mig då.

"Åmselemördaren"skulle troligen ha hittats tidigare om tidningarna vågat sätta ut hans bild i tidningen tidigare. Folk som såg Honom skulle troligen ha kunnat identifiera både Honom och Henne som Dom som satt på parkbänken i Bjurholm dagen efter mordet,eller som Han som var och snokade i bilarna på natten i kvarteren där.Inte förrän,Jag tror det var Expressen,men Jag kan ha fel, satte ut bilden så kände en konduktör igen Honom.

Vad Jag menar med det här är att det kan väl aldrig vara fel att kalla saker vid deras rätta namn,är man mörk eller vit så är man, inget ont i det. Har man dräpt någon så är det väl bra att bilden kommer ut så att man åker dit innan någon fler behöver drabbas.Jag tycker det är ett slags diskriminering att tro att folk skulle tycka att man kränkte dom om beskrev dom som dom är.Varför ska man skämmas över sitt ursprung?Det är väl om handlar kriminellt man bör skämmas,oavsett om man är vit,svart,röd eller gul?! Men Jag kan ha fel,det har hänt förut.

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>