Vårtal & däckförsäljare

Jag fick en förfrågan om att hålla vårtalet i år. Det kändes väldigt smickrande och som något slags erkännande att man är någon att lyssna till

Eller så är det helt enkelt så att man inte har någon annan som är villig att ställa upp och offentligt hålla årets vårtal (flinar lite lätt så jag blir glad i hela kroppen – man ska vara ödmjuk – det vet ni ju)

Min magkänsla slog ut fullständigt och skrek som en hungrig björn på väg ur sitt ide. NEJ, NEJ, NEJ inte hålla vårtal, inte hålla vårtal. Det riktigt bullrade och mullrade och direkt när mitt nej kom så lugnande den ned sig.

Brukar det inte vara JAG som säger till folk att aldrig besluta sig direkt utan alltid be om en dag, om inte i alla fall några timmar innan man bestämmer sig!!!

Däckinköp
När jag ser min brorson Johans kommentar här nedan om hur vi vilseleds av "benämningar" på de produkter som vi köper. Blockchoklad betyder att halten choklad inte är alltför stor och det finns en massa annat skit i den. Jag har glömt skillnaden just nu, vilket jag inte borde men det är liksom vi konsumenter som blir lurade utan att vi ens fattar det. Eller det är säkert vår skyldighet att ta rätt på sånt förståss??..

Johan har i alla fall fullt upp med att göra inköp åt oss släktingar – jag vill bara påpeka här att släkten är oändligt stor. Inte nu på min & hans pappas sida utan mer åt "det andra hållet". Det tycker jag är väldans kul för då är det mycket kalas hela tiden.

Det TINAR ute vilket får det att rycka i gasfoten och vi påminns av att bilar ska besiktas och däck ska inte bara vara snygga, breda utan även godkända att köra på.

Jag ryyyser varje gång olyckor sker på grund av att bilar har fel eller dåliga däck. Bra däck är en bra livförsäkring (slår näven i bordet så kaffet skvätter)?ja detta blev ju typ en parentes, skulle inte komma in på det spåret så nu styr vi upp i rätt spår (påtal om oplogade
och oskrapade gator som är som rodelbanor)

ÅTER TILL ORDNINGEN!!!!!!!!!

Johan köper däck till oss alla – inte nu ur egen ficka utan mer att han tar in offerter och "close the deal". Han ska lägga en order på cirka 20 special brejdäck (breddäck) med vita sidor etc och har kollat runt.

Vi är alla förvånade för det verkar inte vara så att man vill sälja 20 "dyrdäck" åt vårt håll. Många har inte ens svarat på offerterna, andra har sagt att de inte har alla våra däck hemma och tänker INTE ta hem fler däck när dollarn ligger så högt.

Man är ovillig helt enkelt. Kan det vara så att däckförsäljarna inte har kapital att köpa in däck i konstiga dimensioner (inte konstiga för oss) och slirar på det. I alla fall så har Johan lagt order nu, klart och betalt, så nu kommer snart en trave däck. Vi ska ha nya till Special -58. I år har vi bara en bil och Constructam (husvagnen) som ska genom besiktningen.

Jan N Jisses, då har VK lite pengar "över" eller hur man ska tolka deras annonssatsning.

Väl mött denna onsdag

3 kommentarer

  1. kompisen i bloggen bredvid

    Hej. Läser dig just nu.
    Håll vårtalet.Du har gott om tid, för det är väl inte förrän 1:a maj? Och snid redan nu på det, för det händer ju hur mycket som helst just nu. Återge och repetera det så inte folk inte glömmer bort.

  2. Smulan

    Gör nåt nytt, skicka vårtalet med telegram som någon annan får läsa medan du njuter din egen stund nånstans i lugn och ro, haha…jo det vore nåt det.:-)

    Vårtal eller inte, ditt beslut är ditt beslut och för dig är det rätt.

    Våren är här och motorcyklarna börjar visa sig på vägarna igen. Snart kommer även jag dyka upp på vägen också.:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.