Barnpoäng & listliv

Vill bara låta meddela att jag samlat barnpoäng i helgen
Vad är då barnpoäng, jo enkelt sagt är det att man får poäng för alla barn/ungdomsgrejer som man gör. För ungdomar som samlar vuxenpoäng så är det tydligen rätt "skämmigt" och inget direkt positivt. Att göra listor hör ju till denna poäng skala.

Konstigt tycker jag för jag minns att man ville bli vuxen så fort som möjligt. När man var under 15 vill man fylla moped, komma sig in på bio och vara på discot för dem över 15. När man var över 15 ville man bli 18 för att komma sig in på krogen, ta körkort och bli myndig, 20 för systemet etc. Falskleg, snika in, halvljuga för dörrrvakter och och och?

Sedan när man blev 18 (eller var det 21?? Hon 21 och han 23 fanns ju också) och fick gå på krogen blev man oerhört irriterad på all fjortisar som var där. HERREJISSES, småungar på krogen!!!!!!!

Ja det hade man inte kunnat fatta när man var 16 och snikade in på Versan (då universum) att de äldre skulle se ner på en. Man var ju bara så ?. FRÄN?hette det då. Mamma berättade att allt var SALT på hennes tid. Coolt började komma och vad det är nu det vet ni alla.

JA, tillbaka på barnpoäng. Jag har nu bara TVÅ?2, saker på min lista. DÅLIGT LITE

* Jag var uppe till tidiga söndagsmorgon!!! Alltså steg inte upp utan lade mig aldrig.
* Slöade framför tv´n och såg Umeås damer spela, samt hockey och handboll.

Jag kunde ha samlat mer poäng om jag haft några liter Cola och pizza också. Eller att jag inte ens steg upp från sängen på hela söndagen. Bara tagit täcket och förflyttat mig till soffan i vardagsrummet.

Fast mina barnpoäng förstörs nog genom att vi hann städa garaget och köra bort tidningar, plastflaskor och kartonger under dagen också. Hade inte kepsen på inomhus och min mobil låg kvar på bordet utan att jag hade slagit på ljudet – HEMSKA TANKE, där åkte mina barnpoäng åt skogen.

Hm, nu kommer säkert någon att reagera och säg att jag inte ska nedvärdera och göra narr av barnen fast då kan jag ju "samla fler barnpoäng" genom att direkt kasta påståndet tillbaka med att säga:
– Men du då, du är lika fett störd själv som föraktar oss vuxna och räknar vuxenpoäng. Jag härmar ju bara dig!!! WOW, vilken känsla att samla barnpoäng på det sättet. TESTA.
Allt som sägs till dig – kasta det tillbaka till mottagaren och strunta helt i vad som sägs utan att fundera. Konstruktiv kritik eller vad det än må vara – ignorera och kasta tillbaka.

Jag måste göra en RÄTTELSE
Däcken har kommit och står klara för att läggas på fälg, balanseras och sättas på. Det var ju inte "brejdäck" (breda) vi köpte. De är rätt spea (späda) med andra ord men det som skiljer dem åt är att de är DIGGISAR. Detta är för mig ett nytt förkortat ord som svägerskan lärde mig i helgen.
– Har ni också fått era diggisar???????????
Hmpf??jodå på Konsum!!!!! Diggisar är en alldeles nytillkommen förkortning av DIAGONALA DÄCK. Så då vet ni!!!

ROBBAN W – Du har väl lärt dig också eller så har du förr haft för mycket VUXENPOÄNG i ditt liv. Kan tänka mig att du är en bra förebild för en livsnjutare.

JAN N Yes, där sa du ett sant ord. Jag har inte tänk i dessa banor men nu fick du mig att tänka på nått annat igen. Bra det här men blogg – man lär sig.

HA det folks

2 kommentarer

  1. Smulan

    ”Det största brott föräldrar kan begå mot sina barn är att ha glömt sin egen barndom”

    Aksel Sandemose

    ……:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.