Vargjakten – vara eller icke vara..

Ibland blir jag väldigt fundersam över vilka som bestämmer och styr och hur många som tycke – nu om vargjakten.

Jägarna i vårt land får ofta ett vilseledande rykte av att vara naturens fiende och som en vagel i ögat på de militanta veganerna. De jägare som jag mött och pratat med har ett mycket mer sunt förhållningssett till djur och natur än storstadsmänniskor.

På tal om vargar – Detta ulliga gulliga hundliknande djur väcker en slags ömhet som jag tror kommer från de Walt Disney skapade figurerna som kan prata och agera samt tänka som människor.

I verkligheten skapar varg otroliga problem – kanske inte i vårt län men i andra.

VAD SKA VI HA VARGEN TILL – EGENTLIGEN???
Ge mig näring och förklaringar till för jag har inte riktigt tagit ställning.

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

  1. Också jägare

    Vargen hör hemma här precis som vi människor. I byar där djurhållning stöter på problem som i din artikel tycker jag man skall få hålla undan vargen, men varför skall inte vargen få vara en del av vildmarken. Det känns sjukt att vilja utrota ett djur. Jägarna gillar nog inte konkurrensen om älgen. Det tror jag är den verkliga anledningen till deras varghat.

  2. Maria Lidström

    Faktum är att det dör långt fler hundar i trafiken varje år än vad som blir vargmat. Licensjakt på varg begriper jag mig inte alls på.

  3. Kent Johansson

    Jag önskar att jag hade hungriga å blodtörstiga vargar i närheten av min postlåda så att jag inte vågade hämta mina ditsända räkningar.

  4. k

    Alla har lika rätt till liv på jorden. oavsett vad är det fel att döda, och vargen har inte gjort någon någonting, man kan alltid försöka leva hand i hand med vargen även om det sker saker som är mindre bra. Men då får man tänka på dessa saker då istället så slipper man döda vargarna. Man ska inte behöva döda någon för att ta död på ett problem så att säga.

    Om det var ett högre stående djur med kanske mer medvetande skulle man dödat dom då istället, eller? Man måste ju lära sig av problemen och börja hantera situationerna utifrån det i framtiden. Död hjälper ingen. Lika mycket som krig då i så fall.

  5. Zeke

    ”Maria Lidström säger:
    Faktum är att det dör långt fler hundar i trafiken varje år än vad som blir vargmat.”

    Sant, men har ju absolut ingenting med diskussionen att göra!

    Däremot är Lisbeths fråga ”Vad ska vi ha vargen till” fullt relevant. Uppväger fördelarna nackdelarna, eller är det möjligen tvärtom…?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.